hirdetés

HÍREK

Koronavírus: Budapesten kevesebben halnak meg, Békésben és Zalában a legrosszabb a helyzet

A két legrosszabb helyzetben lévő megyében majdnem kétszer annyian haltak meg, mint az előző öt éves időszakban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 18.

hirdetés

A magyarországi halálozási adatoknak nézett utána a 24.hu.

A legfrissebb Eurostat-adatokból szedték össze a megyék halálozási statisztikáit. A 2015-2019-es megyei szintű halálozási adatok átlagát vetették össze a 2020-as számokkal. Most a tavalyi 51. heti (december 14-20.) adatokat vizsgálták.

A legjobb helyzet Budapesten volt, a koronavírus-járvány ellenére is 7 százalékkal kisebb volt a halálozási arány, mint az előző évek átlaga.

Ez nemcsak a megyék szintjén a legjobb adat, de a vizsgált tizenöt hétben a főváros számait illetően is - írja a portál. A fővárosban a 47. héten volt a legrosszabb a helyzet, akkor 38 százalékkal több volt a haláleset tavaly.

A legrosszabb helyzetet Békés és Zala megye mutatta. Mindkettőben mintegy 90 százalékkal volt rosszabb a statisztika, azaz majdnem kétszer annyian haltak meg, mint az előző öt éves időszakban.

Országosan ez a szám 28 százalék volt, ennél kevesebbet Veszprém, Tolna, Borsod, Szabolcs, Heves, Pest és Fejér megye és Budapest esetében mértek.

A Eurostat heti halálozásai adatait összevetették a Radex által vezetett megyei fertőzési adatokkal. Idehaza eddig 352 ezer embernél igazolták a koronavírus-fertőzést. Közülük 342 ezren voltak a második hullámban, szeptember eleje óta. A vizsgált időszakban 47 ezren haltak Magyarországon, így az országos halálozási arány jelenleg 13,7 százalék.

hirdetés

Budapesten az elhunytak 10 százaléka köthető a Covid-19-hez. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében már 19,2 százalék. De 12 százalék alatt van Pest, Győr-Moson-Sopron megye is. Békésben és Szabolcsban 18,3 és 16,5 ez az adat - írja a 24.hu.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk