hirdetés

HÍREK

Koronavírus: 3 millió európai életét menthették meg a korlátozások egy új tanulmány szerint

11 országra tért ki a vizsgálat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 10.

hirdetés

11 európai országban mintegy 3,1 millió ember életét menthették meg a járványügyi intézkedések, írja egy friss tanulmányra hivatkozva az IFLScience.

A tudósok úgy számoltak, hogy május 4-ig a vizsgált országokban 12-15 millió ember fertőződhetett meg, ami a teljes népesség 3,8 százaléka. Ennyi idő alatt a koronavírus európai megjelenésétől kezdődően 130 ezer emberrel végzett a betegség. Samir Bhatt, az Imperial College London munkatársa és kollégái szerint

lezárások és korlátozások nélkül összesen további 3,1 millió emberrel végezhetett volna a világjárvány az Egyesült Királyságban, Olaszországban, Spanyolországban, Franciaországban, Németországban, Belgiumban, Svájcban, Svédországban, Ausztriában, Dániában és Norvégiában.

Arra külön nem térnek ki a tanulmányban, hogy a bevezetett járványügyi intézkedések közül melyik lehetett a legsikeresebb.

A tanulmányban megemlítik, hogy számításaik egy része feltételezéseken és becsléseken alapul, hiszen továbbra is rengeteg a megválaszolatlan kérdés a COVID-19-cel kapcsolatban. Ráadásul a világjárvány még messze nem ért véget, és pontos adatokkal csak a végé tudnak majd számolni.

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk