/hirek/koronavirus-15-en-fertozodtek-meg-egy-budapesti-idosotthonban/
hirdetés

HÍREK

Koronavírus: 15-en fertőződtek meg egy budapesti idősotthonban

A fertőzöttséget először a Kamaraerdei úti idősek otthonában dolgozó gyógytornásznál mutatták ki, aki 30 gondozottnak tartott gyógytornát. A szűrővizsgálatok után kiderült, hogy 13 gondozott és további egy dolgozó fertőződött meg.
hirdetés

A fővárosi fenntartású Kamaraerdei úti idősotthonban eddig tizenöt embernél mutatott ki koronavírus-fertőzést a tesztelés - közölte Budapest Főváros Kormányhivatala csütörtökön az MTI megkeresésére.

A fertőzöttséget először az idősek otthonában dolgozó gyógytornásznál mutatták ki, aki harminc gondozottnak tartott gyógytornát. A szűrővizsgálatok után kiderült, hogy 13 gondozott és további egy dolgozó fertőződött meg

- írták.

A kormányhivatal közölte: a kerületi tisztifőorvos elrendelte az intézmény "C" épületének járványügyi zárlat alá vételét.

Sára Botond fővárosi kormánymegbízott az M1 aktuális csatorna csütörtök esti Híradójában elmondta, hogy a betegek állapota stabil, vannak közöttük tünetmentesek, és olyanok is, akik enyhe tüneteket mutatnak, az ő állapotukat folyamatosan figyelni kell és ha szükséges, akkor kórházba kell szállítani őket.

hirdetés

Hozzátette, a kórházak felkészültek arra az esetre, ha az időseknek ellátásra lenne szükségük.

FRISSÍTÉS: már 29 embernél mutatták ki a fertőzést, egy beteg elhunyt.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk