hirdetés

HÍREK

Koronavírus: 130 beteg halt meg újévkor, 2764 új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon

5648 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 401-en vannak lélegeztetőgépen.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán - szmo.hu
2021. január 01.

hirdetés

2764 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 325 278 főre nőtt Magyarországon a járvány kezdete óta beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 130 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 9667 főre emelkedett.

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 157 063 fő, az aktív fertőzöttek száma 158 548 főre csökkent. 5648 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 401-en vannak lélegeztetőgépen.

Eddig összesen 80 ezer adag vakcina érkezett Magyarországra, amelyekkel már 21 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók oltása.

A járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is érvényben vannak az eddigi védelmi intézkedések - írja a koronavirus.gov.hu.

A koronavírus-járvány elleni védekezés új szakaszához érkezett azzal, hogy megérkezett a vakcina Magyarországra, eddig összesen 80 ezer adag Pfizer-vakcina, amely 40 ezer egészségügyi dolgozó oltását teszi lehetővé. A szerdán érkezett vakcinákat 21 kórházi oltópontra szállították ki: több budapesti kórház mellett Győrbe, Kecskemétre, Szolnokra, Tatabányára, Kaposvárra, Pécsre, Miskolcra, Szegedre, Székesfehérvárra, Debrecenbe, Balassagyarmatra, Szombathelyre, Veszprémbe, Nyíregyházára, Egerre és Békéscsabára. A következő hetekben újabb szállítmányok érkeznek, és annak ütemében folytatódhat az oltás.

Az év első felében várhatóan újabb vakcinák kaphatják meg a gyógyszerészeti hatóságok engedélyét, és akkor Magyarországra további vakcinák is érkezhetnek, amelyekkel megkezdődhet a lakosság tömeges oltása. A védőoltás ingyenes és önkéntes lesz, így mindenképpen érdemes rá regisztrálni. A védőoltásra eddig közel 600 ezren regisztráltak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon és postai úton - olvasható a honlapon.

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk