hirdetés

HÍREK

Kormányszóvivő: csak kutyát lehet sétáltatni este 8 után, nyulat nem

Szentkirályi Alexandra a hozzá érkezett kérdésekre válaszolt a Facebook-oldalán egy videóban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 21.

hirdetés

Állampolgári kérdésekre válaszolt Szentkirályi Alexandra a Facebook-oldalára feltöltött videóban. A kormányszóvivő azzal kezdte, hogy elmagyarázta, miért volt szükség a szigorításokra és megköszönte mindenkinek az együttműködést.

Majd kitért a hozzá beérkezett kérdésekre. Válaszolt többek között arra, hogy hogyan kell pontosan érteni a kijárási tilalom alól való felmentést munkavégzés esetén, vagy, hogy Mi a teendő a most lejáró személyi okmányokkal? De beszélt arról is, hogy a gyermekfelügyeletet akkor is biztosítani kell, ha a koronavírus-fertőzés miatt bezár az óvoda. A szülők ebben az esetben az intézményvezetőnél vagy az önkormányzatnál érdeklődhetnek arról, hol tudnak gondoskodni a gyermekükről, ha nekik dolgozniuk kell.

Szentkirályi Alexandra elmondta, hogy sok kérdés érkezett hozzájuk a háziállatokkal kapcsolatban is. Valaki például megkérdezte, hogy leviheti-e a nyulát este 8 után sétáltatni. Erre a kormányszóvivő azt mondta, hogy csak a kutyasétáltatás ad felmentést a kijárási tilalom alól.

"Hogyha logikusan átgondoljuk, akkor azt hiszem beláthatjuk, hogy a kutyák azok az állatok, amelyeknek a mozgásigénye rendkívül nagy, ráadásul az egészségügyi szükségleteik miatt is muszáj kivinni őket a szabadba"

- fogalmazott válaszában Szentkirályi Alexandra, aki azt is hozzáfűzte, figyeljünk rá, hogy a kutyákat is csak a lakóhelyünktől 500 méterre vihetjük el sétálni.

hirdetés

Log into Facebook

nullhirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk