/hirek/klebelsberg-kozpont-nem-kell-palyazniuk-a-pedagogusoknak-a-brutto-500-ezer-forintos-elismeresert/
hirdetés

HÍREK

Klebelsberg Központ: Nem kell pályázniuk a pedagógusoknak a bruttó 500 ezer forintos elismerésért

A pedagógusok, a gyógypedagógusok és a nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő alkalmazottak automatikusan részesei a projektnek. A részvétel önkéntes – közölték.
MTI - szmo.hu
2020. augusztus 29.

hirdetés

Mint arról mi is hírt adtunk, a PDSZ szerint a kormány által beígért félmilliós támogatásért cserébe plusz feladatokat várnak el a pedagógusoktól és az oktatási intézményekben dolgozóktól.

A Klebelsberg Központ szombati közleményében ezt cáfolta. Mint írták, több sajtóorgánumban is valótlan állítások jelentek meg a pedagógusok elismerésével kapcsolatban. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetétől származó hamis információkkal szemben

a valóság az, hogy az érintett intézményekben dolgozó kollégáknak nem kell pályázniuk

- szögezték le.

hirdetés

A pedagógusok, a gyógypedagógusok és a nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő alkalmazottak automatikusan részesei a projektnek.

A részvétel önkéntes, ezért bárki jelezheti, ha nem kíván csatlakozni.

Az sem igaz, hogy többet kell adminisztrálniuk a tanároknak, vagy éppen visszafizetési kötelezettség terhelné őket a már kifizetett díjak esetében - emelték ki.

A Klebelsberg Központ a "Kedvezményezett településeken működő állami fenntartású köznevelési intézmények munkájának támogatása" című felhívás alapján valósítja meg a projektet. A felhívás célja az érintett településeken működő állami fenntartású köznevelési intézményekben dolgozó pedagógusok, valamint a nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő alkalmazottak esetében az említett

intézményekben tanuló diákokkal kapcsolatos pedagógusi feladatok támogatásával a tanulói lemorzsolódás visszaszorítása. A projekt elismeri, hogy a kollégák többlet időt és figyelmet fordítanak a tanulókra az esetleges lemaradások kompenzációjáért

- olvasható a közleményben.

A projekt a 2019/2020 tanévben elrendelt tantermen kívüli, digitális munkarend során feldolgozott tananyagokhoz kapcsolódó felmérés, ismétlés és visszamérés keretében végzett többletfeladatokat díjazza.

A Klebelsberg Központ és a tankerületi központok mindent megtesznek azért, hogy a tanév biztonságosan elkezdődhessen, folyamatosan ezen dolgozunk az iskolákkal együtt - fogalmaztak, hozzátéve: sajnálatosnak tartják, hogy egyes szervezetek ezt kívánják ellehetetleníteni rövidtávú politikai érdekből.

Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere szerdán jelentette be, hogy négyszáz hátrányos helyzetű településen dolgozó 10.500 pedagógus és "az oktatást segítő kolléga" bruttó ötszázezer forintos egyszeri juttatásban részesül a hátrányos helyzetű diákok felzárkóztatásáért.

Fotó: illusztráció, forrása: Pixabay


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk