/hirek/kirugassal-fenyegette-szijjarto-azokat-a-kulugyeseket-akik-otthonrol-dolgoztak-volna-a-jarvany-alatt/
hirdetés

HÍREK

A luxusjachtról dolgozó Szijjártó kirúgással fenyegette azokat a külügyeseket, akik otthonról dolgoztak volna a járvány alatt

A miniszter szerint „szakszervezetesdit eddig sem játszottunk a külügyminisztériumban, ezután sem fogunk.”
hirdetés

Nem engedte otthonról dolgozni a külügyminisztérium munkatársait a koronavírus-járvány idején Szijjártó Péter, akiről múlt héten derült ki, hogy egy, az Adriai-tengeren hajózó luxusjachton végezte teendőit a szabadsága ideje alatt.

Erről maga a külügyminiszter beszélt a szerdai nagyköveti értekezleten - szúrta ki a 444.hu.

Szijjártó azt mondta, a járvány idején sem engedélyezte és a jövőben sem fogja engedni a home office-t a külügyeseknek.

Pedig márciusban a közigazgatásban dolgozók - többek között a külügyminisztérium munkatársai is - azt kérték a kormánytól, hogy számukra is tegyék lehetővé az otthoni munkavégzést, különös tekintettel a kisgyermeket nevelő, krónikus betegségben szenvedő, valamint a hatvan év feletti kollégákra.

Több szakszervezet is aláírta a közös közleményt, amelyről még az Index számolt be korábban.

hirdetés

Szijjártó a szerdai értekezleten arról beszélt, hogy végül senki sem dolgozhatott home office-ban a járvány idején a külügyminisztériumban.

"Azt kértem a helyettes államtitkároktól és a főosztályok vezetőitől, hogy írják össze azoknak a munkatársaknak a nevét, akiknek a teljesítményét és a munkáját ebben a helyzetben nélkülözni tudják. És zárójelben tettem hozzá, hogy akkor ezt véglegesen meg is köszönhetik. Érdekes módon egyetlen egy név felírására sem került sor ezekre a listákra. Senkit sem küldtünk home office-ba, a főosztályvezetők és a helyettes államtitkárok jó helyzetfelismeréssel azt gondolták, hogy mindenkinek a munkájára szükség van nehéz időszakban is és a helyszínen is"

- mondta a külügyminiszter.

"Tehát ezért azt szeretném mondani, hogy szakszervezetesdit eddig sem játszottunk a külügyminisztériumban, ezután sem fogunk. És ha valakinek ilyenhez van kedve, az szintén megkapja a lehetőséget arra, hogy ezt a játékot a minisztériumon kívül játssza. Nem engedjük meg ezt természetesen a jövőben sem.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk