/hirek/kilott-a-jarvany-de-egyelore-nem-kell-ujabb-korhazi-agyakat-felszabaditani/
hirdetés

HÍREK

Kilőtt a járvány, de egyelőre nem kell újabb kórházi ágyakat felszabadítani

Kásler Miklós egyelőre nem szigorított a jelenlegi szabályozásokon, az ágyak 10 százaléka a potenciális koronavírus-fertőzötteké.
MTI/Balogh Zoltán - szmo.hu
2020. augusztus 31.

hirdetés

Ahogy mi is beszámoltunk róla, vasárnap rekordot döntött a napi új koronavírus-fertőzések száma hazánkban, 292 újabb beteggel.

Mint emlékezetes, a járvány ilyen szintű emelkedése után tavasszal Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere vitákat kiváltó kórháziágy-felszabadítást rendelt el: akkor az ágyak mintegy 60 százalékát a covid-os betegek részére kellett fenntartani.

Most a Népszava információi szerint a tárcavezető egyelőre nem szigorított az egészségügyre érvényes szabályokon, azaz az intézményeknek jelenleg csak ágyaik 10 százalékát kell szabadon hagyniuk.

A koronavírus miatt kórházi ápolásra szorulókat elsősorban a járványkórházakban, azaz a Dél-pesti Centrumkórházban, az Országos Korányi és Pulmonológiai Intézetben, valamint az Új Szent János kórházakban kezelik. Az utóbbi Kútvölgyi tömbje hosszú hónapok óta üresen áll, hogy az ottani kapacitásokat teljes egészében járványügyi célokra tudják használni. Készenlétben áll a kiskunhalasi mobil járványkórház, és Pintér Sándor belügyminiszter szerint bármikor föl tudnak állítani egy 1000 férőhelyes ellátóhelyet a budapesti BNV területén.

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk