/hirek/kiderult-melyek-a-leghalalosabb-hulladekok-a-tengeri-elolenyek-szamara/?pg=2
hirdetés

HÍREK

Kiderült, melyek a leghalálosabb hulladékok a tengeri élőlények számára

hirdetés

A kutatók szerint a tengeri élővilág pusztulásának megfékezése érdekében rendkívül fontos lenne, hogy az emberiség csökkentse a magas halálozási kockázattal járó hulladékok, pl. a műanyag zacskók, műanyag csomagolások, horgászzsinórok, hálók és lufik előállítását, illetve más, fenntartható termékekkel helyettesítsék azokat.

A koronavírus-járvány idején azonban éppen ennek ellenkezője tapasztalható Richard Leck, a WWF Ausztrália óceánügyi vezetője szerint. A felmérés kapcsán a Guardiannek azt mondta, a világjárvány miatt most valószínűleg több műanyagot használunk, mint év elején, pedig ahogy ez a kutatás is bizonyítja, tovább kellene dolgozni a műanyagszennyezés visszaszorításáért.

"Fontos megjegyezni, hogy mi történik ezekkel az állatokkal, amikor lenyelik ezeket a műanyagokat. Ez egy szörnyű halál számukra. Amikor a teknősök lenyelik a műanyag zacskókat, nem tudnak lemerülni a víz alá. A tengeri emlősök hétről hétre folyamatosan elpusztulnak [az óceánba kerülő műanyag hulladékok miatt - a szerk]"

- fogalmazott a szakember.


# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk