hirdetés

HÍREK

Ki akarják nyitni az iskolákat, 5 millió gyorstesztet juttatnak az oktatásnak Ausztriában

„A rendszeres tesztelés a megfelelő stratégia azokban a nehéz hónapokban, amíg a társadalom teljes átoltottsága meg nem valósul” – mondta a laboratóriumnak tekintett Ausztria oktatási minisztere.
MTI/AP/Ronald Zak - szmo.hu
2021. január 09.

hirdetés

Az MTI tudósítása alapján a 24.hu ír arról, hogy ötmillió koronavírus-gyorstesztet bocsátanak az iskolák rendelkezésére január 18-tól Ausztriában. Mindezt annak érdekében teszik, hogy megfékezzék a kórokozó terjedését, miután a távoktatást követően a tanulók ismét visszatérnek a tantermekbe – jelentette be Heinz Fassmann osztrák oktatásügyi miniszter.

A rendszeres tesztelés a megfelelő stratégia azokban a nehéz hónapokban, amíg a társadalom teljes átoltottsága meg nem valósul

– fogalmazott a miniszter, hozzátéve, hogy az intézkedésnek köszönhetően a tanulók és a pedagógusok önkéntes alapon hetente egyszer teszteltethetik magukat.

Ausztria legtöbb iskolájában távoktatást rendeltek el január 7. és 15. között. A miniszter nyilatkozata szerint még nem tudni pontosan, hogy mikor nyithatják meg újra az iskolákat.

A fiatalabb gyerekeket a szülők tesztelhetik majd otthon, a nagyobbakon az iskolában végzik el a vizsgálatot, amelynek eredménye 15 percen belül látható.

Fassmann az újságírók előtt elmondta, hogy bizonyára lesznek szülők, akik ehhez nem járulnak majd hozzá. Mégis ez egy lehetőség arra, hogy újranyithassuk és képesek maradjunk nyitva is tartani az iskolákat

– tette hozzá.

hirdetés

Ausztriában a pedagógusok várhatóan február végétől kaphatják meg a koronavírus elleni oltást.

A pandémia kezdete óta Ausztriában 379 071 fertőzöttet jegyeztek fel, és 6687 ember halálát hozzák összefüggésbe a koronavírus okozta szövődményekkel. Az országban a teljes zárlat január 24-éig tart, de sajtóhírek szerint az iskolákba már január 18-án visszatérhetnek a tanulók.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk