/hirek/kemeny-fagyokkal-indul-a-jovo-het-aztan-enyhules-johet/?utm-source=kapcsolodo
hirdetés

HÍREK

Kemény fagyokkal indul a jövő hét, aztán enyhülés jöhet

A hideg ellenére sok napsütés várható a hét első napjaiban. Szerdától pedig enyhülés jöhet, pénteken már +10 fok lehet.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2021. február 14.


Link másolása

hirdetés

Vasárnap többnyire gyengén felhős, napos idő várható, az ország déli, illetve keleti kétharmadán lehet több felhő az égen - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Reggel a keleti megyékben elvétve még előfordulhat hózápor, később csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik, a Dunántúli-középhegységben és a Balaton mellett időnként viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között valószínű. Ugyan jórészt pozitív tartományban alakul majd a hőmérséklet, de az erős szél sokat ront majd a hőérzetünkön. Késő estére általában -8, -3 fok várható, de északkeleten néhol már ekkor is -10 fok alá hűl a levegő.

Este túlnyomóan derült lesz az ég, az északkeleti határszélen lehet több felhő az égen. Csapadék nem várható. Az északi szél néhol megélénkül, késő estig a Bakony térségében erős közeli széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -12 és -6 fok között várható, de a havas, derült, szélvédett területeken -15 foknál hidegebb is lehet.

Hétfőn általában sok napsütésre számíthatunk, inkább csak az északkeleti, keleti országrészben lehetnek időnként erősebben felhős körzetek, itt-ott hózáporral. Estétől északnyugat, nyugat felől összefüggőbb felhőzet érkezhet, de ebből még nem valószínű csapadék. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és -12 fok között valószínű, de a derült, szélvédett, havas vidékeken -13, -19 fokot is mérhetnek.

Kedden a keleti országrészben jobbára gyengén felhős idő várható, általában többórás napsütéssel. A Dunántúlon többnyire közepesen vagy erősen felhős idő valószínű, elszórtan előfordulhat hószállingózás, havazás is. Helyenként megélénkül a délkeleti, keleti szél. A minimum-hőmérséklet általában -4 és -12 fok között alakul, azonban a derült, szélvédett, havas tájakon -13, -19 fokot is mérhetnek. Délután is csupán -3, +4 fok várható.

Szerdán nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Az éjszakai, reggeli órákban elszórtan valószínű hószállingózás, nyugaton néhol havas eső, ónos eső is. Napközben több helyen hullhat hó, az ország nyugati, délnyugati harmadán inkább eső eshet, estétől pedig néhol ónos eső is lehet. A délkeleti, estétől a Dunántúlon az északnyugati szelet sokfelé élénk lökések kísérik. Hajnalban a nyugati tájakon -2, -7, keleten -8, -13 fokot olvashatnak le a hőmérőkről, de egyes szélvédett, havas részeken -14, -19 fokig is süllyedhet a hőmérséklet. Kora délután többnyire -3, +6 fokot mérhetnek.

hirdetés

Csütörtökön változóan felhős időre lehet számítani több-kevesebb napsütéssel, majd estétől sokfelé ismét erősen megnövekedhet a felhőzet. Napközben átmenetileg mindenütt megszűnik a csapadék. Az északnyugati, majd délkeletire forduló szél több helyütt megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet nyugaton +1 és -3, keleten általában -3 és -8 fok között valószínű, de a derült, szélvédett, havas tájakon -9, -15 fokot is mérhetnek. Kora délután -2, +7 fok várható, északkeleten lesz a hidegebb, délnyugaton az enyhébb időjárás.

Pénteken nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Szórványosan előfordulhat csapadék: északkeleten inkább hó, havas eső, másutt az esőnek van nagyobb esélye. A déli, délutántól az északnyugati szelet több helyen élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet nyugaton +1 és -4, keleten általában -5 és -10 fok között valószínű, de a derült, szélvédett, havas tájakon -11, -15 fok is lehet. Kora délután 0, +10 fok várható, északkeleten várható a hidegebb, délnyugaton az enyhébb idő.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk