/hirek/kemenesi-gabor-a-maszk-viselesenek-megtagadasa-feler-egy-ittas-vezetessel/
hirdetés

HÍREK

Kemenesi Gábor: A maszk viselésének megtagadása felér egy ittas vezetéssel

„Nem gondolom, hogy önkényességből joguk van bárkit is veszélyeztetni” – mondja a virológus.
hirdetés

Az utóbbi napokban hirtelen megugrott a koronavírus-fertőzöttek száma, egyes szakemberek szerint korábban robbant be a második hullám. Merkely Béla például azt mondta, hogy a külföldi nyaralásból visszatérők hozhatták be túlnyomórészt a fertőzést, ami újra terjedni kezdett nálunk is.

Ahogy tavasszal is, most is felhívják a figyelmet arra, hogy a védekezés részeként a közlekedési eszközökön, a boltokban, a tömegben fontos a maszk viselése. Mégis sokan vannak, akik nem, vagy csak félig takarják el az arcukat.

Erre a hibás viselkedésre hívja fel a figyelmet Kemenesi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem virológusa a közösségi oldalán.

A vírus "legyőzését egy fegyelmezett és átmenetekkel tarkított küzdelem fogja jelenteni, amihez jelenleg nagyon nagy szükség van a maszkviselésre és fegyelemre. Amint megérkeznek az újabb eszközök (gyógyszer, vakcina) a járvány ellen, fokozatosan be lehet vetni és kilábalni a válságból. Mindannyiunk próbatétele ez most, azoknak, akik képtelenek felfogni a világ tudományos álláspontját, nem gondolom, hogy önkényességből joguk van bárkit is veszélyeztetni.

hirdetés

A maszk tudományosan működik, hiába a milliónyi tudománytalanul hangzatos ellenérv, megtagadása felér egy ittas vezetéssel. Valamiért a vezessünk ittasan nem került a szabadságjogok zászlajára, a hülyeség nem alapvető emberi jog. Vigyázzunk egymásra.

Security Check Required

nullhirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk