hirdetés

HÍREK

Kecskeméten is enyhítettek a maszkviselési szabályokon

Hétfőtől már nem mindenhol kell a maszk Kecskeméten. A kormányrendeletben meghatározott helyeken viszont továbbra is marad a kötelező maszkhasználat.
A címkép illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2021. február 09.

hirdetés

"Kecskemét jól védekezik a járvány ellen, ezért tudjuk enyhíteni február 8-tól a maszkhasználati szabályokat. Amelyek eddig a legszigorúbbak voltak az országban" - írta Facebook-oldalán a város polgármestere.

Szemereyné Pataki Klaudia hozzátette, továbbra is hordani kell a maszkot

• a buszmegállókban,

• a piacokon és vásártereken,

• a bölcsődék, óvodák, általános iskolák és 9. évfolyam alatt is képzést biztosító középfokú oktatási intézmények bejáratától számított 10 méteres közterületi távolságon belül, ahol az intézményben lévő gyermekekre várakoznak (kivéve hat év alatti gyerekek, értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal élők).

hirdetés

Kecskemét polgármestere posztjában arra is kitért, hogy a kormányrendeletben meghatározott helyeken, így például az autóbusz pályaudvaron, a vasúti pályaudvaron, a közösségi közlekedési eszközökön, a boltokban, a bevásárlóközpontokban, az ügyfélszolgálatokon továbbra is kötelező a maszkhasználat.

Korábban már megírtuk, hogy február 9-én, kedden 0 órától enyhülnek a közterületi maszkviselés szabályai Miskolcon is.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk