hirdetés

HÍREK

Kásler Miklós: Jól vizsgázott az egészségügy, az oktatás és a szociális ágazat a járvány idején

A miniszter szerint nemzeti egység alakult a járvány elleni küzdelemben. Müller Cecília szerint viszont fontos, hogy berögzült higiéniai szokásaink megmaradjanak.
MTI, fotó: MTI/Balogh Zoltán - szmo.hu
2020. június 19.

hirdetés

Magyarország helytállt a koronavírus-járvány jelentette próbatételben, a kormány által időben meghozott komplex intézkedésekre a lakosság jól reagált - mondta az emberi erőforrások minisztere pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Kásler Miklós úgy fogalmazott,

nemzeti egység alakult a járvány elleni küzdelemben, jól vizsgázott az egészségügy, a közegészségügy, az oktatás, jól reagált a szociális ágazat, jól vizsgáztak a tudomány képviselői.

A miniszter felidézte, hogy Magyarország időben reagált a járványveszélyre, nálunk alakult meg először a feladatok koordinálásáért felelős operatív törzs.

Mint mondta,

hirdetés

ha a járvánnyal összefüggő intézkedések meghozatalával késtek volna, Magyarországon is exponenciálisan nőtt volna a fertőzésszám. A halálozási adatok azonban kedvezően alakultak - tette hozzá -, hiszen a koronavírus-fertőzéssel összefüggésben elhunytak száma töredéke a nyugat-európai adatokénak.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk