/hirek/karanten-ala-vontak-egy-egesz-spanyol-varost-egy-legenybucsu-miatt/
hirdetés

HÍREK

Karantén alá vontak egy egész spanyol várost egy legénybúcsú miatt

A buli ráadásul 160 kilométerrel odébb volt, de az onnan hazatérő bulizók behozták magukkal a vírust.
Címkép: Daniel López García / Wikipedia - szmo.hu
2020. augusztus 20.

hirdetés

Karantén alá vonták egy 4000 fős spanyol városka teljes lakosságát egy legénybúcsú miatt - írja a Sun.

Ráadásul nem is a városban volt az összejövetel, hanem mintegy 160 kilométerrel odébb, Alteában. Ott, ahol újabb gócpontját azonosították a koronavírusnak.

Innen hozhatták haza a koronavírust Villamaleába a legénybúcsú tagjai, nem sokkal később ugyanis már 99 esetet azonosítottak a városban - két nappal korábban ez a szám még csak 29 volt.

Az Albacete régióban található Villamalea lakosai most bosszankodnak, amiért néhány helyi srác tivornyázása miatt kényszerültek bezárni az egész várost,

"teljes felelőtlenségnek" nevezve azt, hogy egyesek a vírusveszélyre fittyet hányva utaznak és buliznak.

hirdetés

A városban tegnap este rendelték el a kijárási tilalmat az elkövetkező két hétre. Elrendelték a bárok, kaszinók, templomok, közösségi helyek, parkok és edzőtermek bezárását, az esküvők és keresztelők is tiltólistások. A városvezetés szerint az ideiglenes kijárási korlátozás még csak a kezdet, tovább fogják szigorítani az előírásokat: azt tervezik, hogy megszabják, hány ember hagyhatja el a várost vagy jöhet be, mindkettőt nyomós okhoz kötik majd.

Nem véletlen, hogy Spanyolországban ennyire komolyan veszik a tömeges megbetegedéseket, az elmúlt hetekben ugyanis újult erővel lángolt fel a vírus, jelenleg Európa egyik leginkább fertőzött országa. Csak szerdán 3715 új esetet azonosítottak, amely a korlátozások júniusi feloldása óta új rekordnak számít. Ennek ellenére sokan gondolkodnak másként: múlt héten több ezren tüntettek Madridban a maszkviselés ellen.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk