/hirek/karacsony-heteben-engedhetik-talalkozni-a-csaladokat-egymassal-nagy-britanniaban/?pg=2
hirdetés

HÍREK

Karácsony hetében engednék meg, hogy találkozhassanak a családok egymással Nagy-Britanniában

hirdetés

A szigetországban úgynevezett szociális buborékokat vezettek be a járvány idején, amely azt jelenti, hogy az emberek csak a velük egy háztartásban élő családtagokkal, lakótársakkal, barátokkal stb. lehetnek hosszabb ideig egy légtérben. Az egy buborékban lévők jelenleg csak egy másik, általuk kiválasztott buborék tagjaival találkozhatnak. Ez a lehetőség nagy segítség például a különélő pároknak, rokonoknak, barátoknak a kapcsolattartásában.

Boris Johnsonék viszont karácsonykor lehetővé tennék, hogy a családok több buborékhoz is csatlakozhassanak és "keveredjenek" egymással.

A Daily Telegraph szerint a miniszterelnök figyelmeztetni fogja az embereket, hogy a lazítások mértéke attól függ majd, hogyan alkalmazkodnak a jelenlegi korlátozásokhoz, és hogyan alakul a járványhelyzet.

A Downing Street nem akarta kommentálni az értesüléseket, de nem is cáfolták az információkat.

Matt Hancock egészségügyi miniszter pénteken azt mondta, a briteknek hatalmas lökést adna az, ha az Egyesült Királyság mind a négy országában lehetővé tennék a családok közös ünneplését. Szerinte olyan szabályokra van szükség, amely garantálja az emberek biztonságát, de megengedik, hogy találkozhassanak a szeretteikkel.

Úgy tűnik, a szilveszter még nincs terítéken, de London már szeptemberben törölték az ünnepségeket és a tűzijátékot.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk