hirdetés

HÍREK

Karácsony hetében engednék meg, hogy találkozhassanak a családok egymással Nagy-Britanniában

A brit kormány enyhíthet a szigorú koronavírus-korlátozásokon, hogy azok ne tegyék tönkre az ünnepet.
Címkép: illusztráció (inoehren/Pixabay) - szmo.hu
2020. november 21.

hirdetés

Talán mégsem lesz katasztrófa a karácsony Nagy-Britanniában a koronavírus-járvány miatt. A brit kormány ugyanis mindent meg szeretne tenni azért, hogy az Egyesült Királyságban élők a szokásoshoz hasonlóan ünnepelhessenek idén is.

A miniszterek szeptember óta azon dolgoznak, hogy megmentsék a karácsonyt a koronavírustól, és készek arra, hogy bármi áron együtt lehessenek a családok a meghitt pillanatokban.

Jelenleg azonban elég szigorú korlátozások vannak érvényben annak érdekében, hogy az év végi ünnepekig a lehető legjobban lassítsák a járvány terjedését a szigetországban. November elején országos zárlatot rendeltek el egy hónapra. Ennek értelmében december 2-ig az Angliában élők csak meghatározott indokokkal hagyhatják el otthonaikat, és mindenki csak egy, vele nem egy fedél alatt lakóval találkozhat a saját háztartásában élőkön kívül.

Boris Johnson miniszterelnök azt ígérte, jövő héten bejelentik, hogyan lazítanak a korlátozásokon decembertől. A brit sajtó azonban már kiszivárogtatott néhány információt az intézkedésekről.

hirdetés

A Mirror szerint

a kormány célja az, hogy a családok a normálishoz hasonló körülmények között ünnepelhessék a karácsonyt, ezért megengednék, hogy egy hétig, december 22. és 28. között találkozhassanak egymással a rokonok.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk