hirdetés

HÍREK

Karácsony: Ha mindenki legalább zárt térben hordana maszkot, nem itt tartanánk

Fotó: MTI/Mónus Márton - szmo.hu
2020. október 13.

hirdetés

Arra panaszkodott, hogy nehéz felelősségteljesen dönteniük a járvány elleni védekezésről úgy, hogy elmondása szerint az operatív törzs továbbra sem vonja be ebbe a fővárost.

"Annyi már biztosan látszik, hogy Budapesten a második hullám más, mint az első volt. Most nem több az új fertőzés a fővárosban, mint az ország más részein, a budapestiek ismét felelősségteljesen viselkednek például a maszkviselés terén. A Fővárosi Önkormányzat szigorú szabályokat hozott saját fenntartású intézményeiben, különösen vigyázunk az idősotthonokra. Kéthetente tesztelünk ezekben az intézményekben"

- fejtette ki.

Karácsony szerint több tesztre lenne szükség, a kontaktkutatások pedig most gyakorlatilag leálltak. Azt mondta, ő alapvetően szigorításpárti, de a szórakozó- és vendéglátóhelyek 11 órai zárásának nem sok értelmét látja.

Elárulta, hogy a családjában, az ismerősei között még senki nem fertőződött meg a koronavírussal, a főpolgármesteri hivatalban is csak néhány megbetegedésről tudnak. Azt is mondta, hogy a maszkviselést fontosnak tartja, főleg zárt térben.

"A szabadban nem mindig hordok maszkot, de zárt térben igen. Ha mindenki csak ennyit megtenne, nem itt tartanánk"

- mondta.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk