/hirek/karacsony-gergely-a-lanchid-felujitasara-koltene-az-augusztus-20-i-tuzijatekra-szant-penzt/?pg=2
hirdetés

HÍREK

Karácsony Gergely a Lánchíd felújítására költené az augusztus 20-i tűzijátékra szánt pénzt

hirdetés

Arról is szót ejtett, hogy a kormány augusztus 15. és 20. között Karácsony szavai szerint "a fél várost le akarja foglalni saját céljaira", köztük a Lánchidat is.

"Akinek valóban fontos a Lánchíd, az a felújítás előtt már nem szervez se rajta, se a közelében tűzijátékot. Nekünk fontos a Lánchíd, ezért határozottan ellenezzük, hogy a hídon és annak környékén bárki bármilyen pirotechnikai eszközt használjon. Ezt világossá tesszük a látványpolitikai szervezőinek is, azon leszünk, hogy ezt megakadályozzuk. Amit pedig ezzel megspórol a kormány, azt adják szépen oda a Lánchíd felújítására"

- írta a főpolgármester.

Ahogy már többször is elmondta, ha a főváros beleroskad, akkor is felújítják a Lánchidat, mivel az nemzeti kincs.

"De mi lenne, ha nem kellene beleroskadnunk? Mi lenne, ha többre tartanánk a 171 éves Lánchidat, mint egy pár órás tűzijátékot?"

- zárja sorait Karácsony Gergely.

A teljes bejegyzését itt olvashatod el:

Karácsony Gergely

Kinek mi a fontos. Nekünk a cselekvés, nekik a látvány. Nekünk a vár... os, nekik a propaganda. Nekünk a Lánchíd, nekik a tűzijáték. Kiderült, hogy a kormány az augusztus 20-i látványpolitizálásra többet akar elkölteni, mint amennyit a Lánchíd felújítására szánnak.

FRISSÍTÉS: a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményt adott ki a témában, változtatás nélkül közöljük.

"A belföldi turizmus élénkítése céljából a kormány többnapos Szent István-napi ünnepségsorozattal készül. Az ünnepségsorozat keretein belül például gasztrofesztivál, szabadtéri koncertek, Szent István napi felvonulás, vízparti koncertek, családi programok várják majd a Budapestre érkezőket. A cél az, hogy megünnepeljük Magyarország születésnapját, miközben az ágazatban dolgozók segítséget is kapnak, hiszen a koronavírus járvány a turizmusban dolgozókat sújtotta a leginkább.

A Lánchíd felújítására szánt összeg - amit a kormány még Tarlós Istvánnak ígért meg, - rendelkezésre áll. A Karácsony Gergely által vezetett Fővárosi Önkormányzat azonban a mai napig még csak kísérletet sem tett arra, hogy ezt az összeget lehívja, sőt a Lánchíd felújítására vonatkozó tender kiírására sem került még sor. Veszélyes és drasztikusan drágítja a munkát, hogy a Karácsony Gergely által vezetett Fővárosi Önkormányzat 8 hónapja halogatja a híd felújítását."


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk