hirdetés

HÍREK

Karácsony Gergely a Lánchíd felújítására költené az augusztus 20-i tűzijátékra szánt pénzt

A főpolgármester szerint akinek valóban fontos a Lánchíd, az a felújítás előtt már nem szervez se rajta, se a közelében tűzijátékot.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 15.

hirdetés

A Lánchíd felújításáról és a kormány augusztus 20-ra tervezett ünnepi programjairól írt egy posztban Karácsony Gergely.

Mint megírtuk,

az államalapítás ünnepére tervezett rendezvényekre nettó 6 milliárd 575 millió forintot költ a kormány, ráadásul ebben a tűzijáték ára még nincs benne.

A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, Guller Zoltán korábban elmondta, hogy idén Európa legnagyobb fény- és tűzijátékát rendezik majd meg augusztus 20-án, amely a dunai rakpartok több mint négy kilométeres szakaszán lesz látható.

hirdetés

Karácsony Gergely is reagált erre, aki a Facebook-oldalán azt írta, jobb lenne, ha a tűzijátékra fordított pénzt inkább a Lánchíd felújítására költenék.

"Kiderült, hogy a kormány az augusztus 20-i látványpolitizálásra többet akar elkölteni, mint amennyit a Lánchíd felújítására szánnak. Lánchídra 6 milliárd, parádéra 6,5 milliárd – és ebben a tűzijáték költsége nincs is benne (valahogy úgy sejtem, az se lesz olcsó). Ezek szerint van itt pénz mégis, csak fontosabb nekik pár nap csillogás, mint Budapest és az ország 171 éves szimbóluma"

- írta a főpolgármester.

Mint írta, a Lánchídról szóló mérnöki jelentés szerint a híd állapotának romlásához jelentős mértékben hozzájárultak az augusztus 20-i tűzijátékok.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk