hirdetés

HÍREK

Karácsony Gergely: A kormány fejőstehénként tekint Budapestre, most vágóhídra akarja küldeni

A főpolgármester szerint a főváros finanszírozza majd az államot, mert olyan lesz a helyzet, mintha Orbán Viktorék évi 20 ezer forintos adót fizettetnének minden budapestivel.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 19.

hirdetés

Folytatódik a vita és a pengeváltás Budapesttel kapcsolatban. Karácsony Gergely, a főváros főpolgármestere hosszú bejegyzésben írt erről a Facebook-oldalán.

"Miután ma a miniszterelnök és a pénzügyi államtitkár is Budapest költségvetési helyzetéről értekezett, kénytelen vagyok némi pontosítással élni, hogy a fővárosról csúsztatások, és konkrét hazugságok helyett tényszerűen beszéljünk' – kezdte a posztot.

Ezzel Orbán Viktor kijelentésére reagált, aki azt mondta, hogy 180 milliárd forint van Budapest számláján, tele vannak pénzzel.

Karácsony Gergely a fentiekkel kapcsolatban ezt írta:

hirdetés

"Az persze hosszú évtizedek óta igaz, hogy a kormányok előszeretettel tekintenek úgy Budapestre, mint afféle fejőstehénre. Sikerült is ezt a „fejőstehenet” az elmúlt években csontsoványra éheztetni. De vágóhídra most először akarják küldeni".

A főpolgármester szerint:

"30 év óta először fordul elő, hogy a főváros nettó befizetőjévé válik az államkasszának, vagyis nem az állam finanszírozza Budapestet, hanem Budapest az államot.

Amit kap a város mindenféle támogatás formájában, annál most többet von el tőle az Orbán-kormány.

Miután a múlt héten egyik nap arra ébredtünk, hogy a fideszes képviselők egy tollvonással elvesznek Budapesttől 12 milliárd forintot mindenféle előzetes egyeztetés, értesítés nélkül, ez a helyzet, vagyis hogy Budapest finanszírozza az államot, már az idei évre is igaz.

De még súlyosabb a jövő évben, amikor a kormány annyi pénzt von el a Fővárosi Önkormányzattól, amiből minden évben fel lehetne teljesen újítani a Lánchidat, például.

Ezt, hogy a város finanszírozza az államot, nyugodtan nevezhetjük Budapest-adónak. Minden egyes budapestinek körülbelül 20 ezer forintjába kerül évente."

A főpolgármester így folytatja:
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk