/hirek/karacsony-a-fidesz-ket-mondatot-ismetelget-orrba-szajba-de-ezzel-felrevezeti-az-allampolgarokat/
hirdetés

HÍREK

Karácsony: a Fidesz két mondatot ismételget „orrba-szájba”, de ezzel félrevezeti az állampolgárokat

A főpolgármester Facebook-oldalán magyarázta el, miért nem használható fel azonnal és bármire a Budapest számláján lévő pénz.
hirdetés

„[Én] tudom azt, amit a Fideszen kívül mindenki tud ebben az országban: ha egy folyószámlán pénz van, az nem jelenti azt, hogy szabadon lehet elkölteni a kötelezettségek teljesítése nélkül”

- írta a Facebookon Karácsony Gergely arra reagálva, hogy a Fidesz szerint van elég pénze a fővárosnak a turizmus megsegítésére.

Szerinte ha a Fidesz szintjén akarna kommunikálni, akkor visszakérdezhetne, hogy miért nincs tömeges ingyenes szűrés az országban, ha „a magyar kormánynak 12 ezer 713 milliárd forint van a számláján.”

Szerinte a kormány mindig másra hárítja a felelősséget, például „a járványkezelés kudarcait az emberekre hárítja azzal, hogy megfizetteti velük a teszteket.”

Karácsony elmagyarázza azt is, miért nem igaz, hogy a fővárosnak szabad 100 milliárdja lenne:

hirdetés

„Akkor még egyszer, sokadjára: a fővárosnak nincsen szabad 100 milliárd forintja állampapírban. Mert 2020-2022 között a 3 csapás, vagyis a járvány, a kormány és a gazdasági válság együtt 150 milliárd forintot vesz el Budapesttől:

• a válság miatt az iparűzési adó 100 milliárd forintos kiesésével kell számolnunk

• a magyar kormány az egyetlen a világon, amely a válság idején nem támogatja, hanem sarcolja az önkormányzatokat, Budapesttől 32 milliárd forintot vonnak el

• a járvány miatt a tömegközlekedés kiesése (szeptember eleji állapot szerint) 17 milliárd forint többletkiadást indokol; és körülbelül 4 milliárd forintot költünk védekezésre a kormány helyett.”

Karácsony a miniszterelnöknek is üzen posztjában:

„Én sem kérek mást, csak amit a miniszterelnök szokott: kellő komolyságot. A gyerekes számháború helyett felelősségvállalást.”

Security Check Required

nullhirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk