/hirek/kaosz-az-utakon-csak-akkor-induljon-utnak-ha-muszaj/
hirdetés

HÍREK

Káosz az utakon: csak akkor induljon útnak ha muszáj

Sok baleset történt már most az utakon, miután csütörtök reggelre megérkezett az országba a sarkvidéki hidegbetörés.
hirdetés

Az M0-s autóúton az M5-ös autópálya felé vezető oldalon, a 6-os kilométernél, Törökbálint térségében egy nyerges vontató, egy teherautó, egy kistehergépkocsi és egy személyautó ütközött össze. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra és torlódásra kell számítani.

Több jármű ütközött össze az M3-as autópályán is, Budapest felé a 69-es kilométernél, a Gyöngyös-Nyugat csomópontnál.

Egy sávon araszol a forgalom, nagy a torlódás. Ugyancsak Budapest felé, Polgár térségében, a 171-es kilométernél két kamion és egy rendőrautó szenvedett balesetet, ott a külső sávot zárták le.

Az M4-es autóúton, a főváros felé vezető oldalon egy autó szalagkorlátnak ütközött Üllőnél, a 25-ös kilométernél, itt szintén sávlezárásra kell számítani.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) arról számolt be, hogy a havazás és az erős szél miatt éjféltől csütörtök reggelig száz esethez riasztották a tűzoltókat.

Jellemzően letört ágak, kidőlt fák okoztak kisebb fennakadásokat, illetve több esetben árokba csúszott, elakadt járművek műszaki mentésénél kellett beavatkozniuk a tűzoltóegységeknek.

Nógrád megye négy településén vezetékszakadás miatt 2500 helyen szünetel, vagy akadozik az áramszolgáltatás, ezen kívül Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is voltak szolgáltatáskimaradások.

Az OKF arra figyelmeztet mindenkit, hogy aki teheti, ónos eső, havazás, vagy hófúvás miatt érvényben lévő másodfokú, narancs riasztás ideje alatt ne induljon útnak. Ha az utazás elkerülhetetlen, megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre felkészített gépkocsival tegye.

hirdetés
„Az autóba tankoljanak a szokásosnál több üzemanyagot és vigyenek magukkal feltöltött mobiltelefont, tartalék ruhát, ásványvizet és valamilyen ételt, hosszabb várakozás esetére”.

Akik a tömegközlekedést választják, számítsanak megnövekedett várakozási időre.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk