/hirek/kanadai-tisztifoorvos-szex-kozben-is-ajanlott-a-maszkviseles/
hirdetés

HÍREK

Kanadai tisztifőorvos: szex közben is ajánlott a maszkviselés

Mivel szex közben viszonylag nehéz betartani a másfél méteres távolságot, a maszkviselést azért ne hanyagoljuk - javasolja Kanada vezető orvosa.
hirdetés

A csók mellőzését és a maszk viselését javasolja a szexuális együttlétek során dr.Theresa Tam, Kanada tisztifőorvosa - áll a kanadai kormány honlapján közzétett közleményben.

A szöveg elsősorban azt ismerteti, hogy a szexuális együttlétek során mekkora veszélyfaktor lehet a koronavírus. Azt már elöljáróban is leszögezi, hogy a vírus szexuális úton nem terjed, legalábbis nagyon kicsi a valószínűsége, hogy nemi úton fertőződjön meg valaki. A közeli kontaktus ugyanakkor nagyban megnöveli a fertőzésveszélyt, ezért a tiszti főorvos szerint fontos bizonyos szabályok betartása.

Első körben az, hogy tudatában legyünk saját és a partnerünk egészégügyi állapotának. Amennyiben bármilyen tünet felmerül, minimalizálni kell az érintkezést. Emellett Tam konkrét tippeket is javasol:

többek közt azt, hogy szex közben ajánlatos mellőzni a csókot, és erősen javasolja az orrot és a szájat befedő maszk viselését is.

Kanadában eddig összesen 129 4254 fertőzöttet találtak, 9132-en haltak bele a betegségbe.

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk