hirdetés

HÍREK

„Járványügyi katasztrófa van, minden lélegeztetőgép aranyat ér” – ezért durvább a koronavírus az influenzánál

Míg az influenzánál csak súlyos esetekben, egyfajta szövődményként és lassan alakulhat ki tüdőgyulladás, a koronavírusnál ez szinte azonnal bekövetkezik. Ráadásul súlyosabb formában.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. március 10.

hirdetés

Drámai bejegyzést tett közzé közösségi oldalán az egyik bergamói kórház orvosa. Azt írta: járványügyi katasztrófa van, és a betegek tünetei sokkal durvábbak az influenzánál, lassan lélegeztetőgép sincs elég. Késmárky András sürgősségi szakorvos is azt mondta az RTL Klub híradójában: a koronavírus okozta kétoldali tüdőgyulladás legfeljebb a kezdeti tünetekben hasonlít a influenzára. Az operatív törzs arra kéri a 60 évesnél idősebbeket, inkább ne menjenek közösségbe egy ideig.

Egy bergamói kórház orvosa írta ezt a hosszú posztot, máris majdnem harmincezren osztották meg a Facebookon. Úgy fogalmaz, a háború első frontjában harcol a koronavírus ellen.

Az orvos szerint napi 15-20 ember megy a sürgősségire, és majdnem mindről kiderül: kétoldali tüdőgyulladása van. Azt írja:

„A tüneteik sokkal durvábbak az influenzánál. Felejtsük el végre, hogy ez egy súlyos influenza.”

hirdetés

Hozzáteszi:

„Az intenzív osztály tele, minden lélegeztetőgép aranyat ér”. Az orvos szerint ugyanis a koronavírus lefolyása a szervezettől függ, gyógyítani nem lehet, legfeljebb csak támogatják a gyógyulást, és reménykednek.

A lélegeztetőgép működését megmutatta a híradónak a sürgősségi szakorvos. Késmárky András szerint ilyen eszközt egy átlagos influenzaszezonban nem, vagy alig kell használni. Ezért sem lehet a két betegséget összehasonlítani, legfeljebb a kezdeti tüneteket.

Azt figyelték meg az olasz orvosok Bergamóban, hogy maga a vírus okozza ezt a kétoldali, nagyon rapidan, nagyon gyorsan zajló, és nagyon rossz prognózist mutató, tehát nagyon rossz lefolyást mutató kétoldalú tüdőgyulladást.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk