/hirek/jakab-peter-kover-laszlonak-ma-nagyon-jol-nez-ki-a-bajusz-a-nyakkendo-minden-a-helyen-van/
hirdetés

HÍREK

Jakab Péter Kövér Lászlónak: „Ma nagyon jól néz ki, a bajusz, a nyakkendő, minden a helyén van”

A Jobbik elnökét ezúttal nem szakította félbe a házelnök, pedig elég élesen kritizálta a kormányt.

Link másolása

hirdetés

Jakab Péter, a Jobbik elnöke hétfőn, a parlamenti ülés előtt azt ígérte Facebook-oldalán, hogy fel fog szólalni napirend előtt, és ha Kövér László, az Országgyűlés elnöke is ott lesz, akkor olyat fog neki mondani, amit még soha.

A házelnök jelen volt az ülésen, de még mielőtt Jakab felszólalhatott volna, Kövér figyelmeztette, hogy ha megint megszegi a szabályokat, szankcionálni fogja.

A jobbikos politikus ezután ezzel indította beszédét:

„Nagyon sajnálom, hogy múlt héten nem tudtunk személyesen találkozni, de most azt kell, hogy mondjam, hogy ma nagyon jól néz ki, házelnök úr! Komolyan mondom, a bajusz, a nyakkendő, minden a helyén van. Az ülésvezetés tényleg remek, úgyhogy ha az idegrendszer is bírja a nyomást, akkor szerintem vágjunk is bele.”

Hozzátette azt is, hogy ha valamilyen okból kifolyólag most sem mondhatja el a mondandóját a parlament falain belül, akkor a falakon kívül fogja, ahogy azt már korábban is tette. (Itt vélhetően arra gondolt, amikor fényfestéssel vetítette a Parlament falára azt, hogy "Fizessenek meg a tolvajok!", rajta Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc képével).

„Mindenkinek joga van tudni, hogy kik tették tönkre ezt az országot, és hogy mi vár a tolvajokra, ha mi jövünk. Fizetni fognak, Önök is, minden aljasságért, amit elkövettek a nemzet ellen. Úgyhogy azt ajánlom, jól gondolják meg, hogy mihez kezdenek a hatalommal a hátralévő néhány hónapban” - mondta.

hirdetés

Ezután arról beszélt, hogy már a „fideszes alkotmánybíróság is kimondta”, hogy a rabszolgatörvény alkotmányellenes, ezért most szeretné tudni, hogy mi következik, várható-e újabb alaptörvénymódosítás. Majd a jövő évi költségvetést kritizálta, pontosabban azt, hogy még több adót vetne ki a kormány.

"Már ne haragudjanak, de mire fel akarnak még több bőrt lehúzni a magyar emberekről? Mire fel? Hát nincs már bőr rajtuk!"

- jelentette ki.

Elmondta, hogy a magyarok 40 százalékának csökkent a jövedelme, és több mint 2 millióan élnek a létminimum alatt, közel 1 millió nyugdíjasnak kell kevesebb mint 100 ezer forintból kijönnie a statisztikák szerint. Eközben pedig például a zöldség és a csirkehús ára is jelentősen emelkedik, miközben a fizetések és a nyugdíj jóval kisebb mértékben nő. „Nesze neked jólét, ugye?” - fűzte hozzá.

Arról is beszélt, hogy megkérdezett egy mentőst, hogy mennyit keresnek most, miután a kormány megemelte a fizetésüket és kiderült, hogy túlórával és éjszakai pótlékkal együtt mindössze 240 ezer forintot keres.

Azt is kiemelte, hogy míg például a győri Audi-gyárnak 1,2 milliárd forintos támogatást adott a kormány annak ellenére, hogy maga az Audi vezérigazgatója mondta, hogy ők túlélik a válságot támogatás nélkül is, addig a kis- és középvállalkozók semmilyen érdemi támogatást nem kapnak.

Önök adni nem adnak semmit a népnek, csak elvesznek. Még több pénzt, még adót. Igazi uzsorások maguk egytől egyig

- szólt be a kormánypártiaknak.

Jakab nem érti, miért mondta azt nemrég Varga Judit igazságügyi miniszter, hogy 2030-ra Magyarország az Európai Unió egyik legjobban élhető országa lesz, hiszen „30 éve mást se hallunk”. Szerinte viszont még több adóval, még magasabb árakkal, még gyengébb forinttal nem lehet nyugati életszínvonalat teremteni. Úgy véli, ez csak akkor lehetséges, „ha Önök eltűnnek a közéletből és megfizetnek mindenért [...], akkor lesz újra remény arra, hogy ez az ország megkapja azt, amire 30 éve vár: a szabadságot és a jólétet”.

Kövér László ezúttal nem szakította félbe a Jobbik elnökét, amire mostanában nem volt példa. A kormány részéről Dömötör Csaba államtitkár reagált, aki szerint Gyurcsány Ferenc rendkívül méltatlan szerepet osztott Jakabra, ugyanis "gyűlöletserkentő provokátorrá" nevezte ki. „Mindig van új produkció” - fűzte hozzá.

Nehezményezte, hogy Jakab nemrég egy beszélgetős műsorban arról beszélt, hogy a vidéki szavazók tájékozatlanabbak, nem nagyon olvasnak programokat. Dömötör - aki maga is vidéken nőtt fel - számon kérte a jobbikost, hogy „micsoda lenéző vidékezés ez”.

Ezután pedig arról kérdezte a politikust, hogy nem kínos-e neki, hogy "posztkommunista jelölteket" támogat az előválasztáson.

"Nem kínos ezt a feladatot végrehajtani? Ha Karácsony Gergelynek egy egész Unicumra volt szüksége ahhoz, hogy ezt megeméssze, akkor könnyen lehet, hogy magának egy egész hektós hordó kell. Ha Rákosi Mátyás élne, akkor maga pár listás helyért még vele is szerepelne közös plakáton"

- mondta.

Végül pedig arra kérte Jakabot, hogy a tolvajozással kapcsolatos állításait „címezze az új főnökéhez”.

Jakab Péter felszólalása a Parlamentben


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk