/hirek/infektologus-orvoskent-rengeteg-tudogyulladas-kepet-lattam-de-ehhez-hasonlot-meg-soha/
hirdetés

HÍREK

Infektológus: orvosként rengeteg tüdőgyulladás képét láttam, de ehhez hasonlót még soha

Pusztai Erzsébet szerint elképzelhető, hogy nemsokára naponta akár 20 ezer fertőzött is lehet, függetlenül a tesztelések napi mennyiségétől.
hirdetés

Pusztai Erzsébet infektológus, egészségügyi szakértő szerint még mindig nem tudunk eleget az újonnan beszerzett koronavírus-tesztekről, nem beszélünk eleget a járvány valós helyzetéről és a hivatalos adatok szerinte nem tükrözik a valós fertőzöttek számát - erről is beszélt az ATV Start című műsorában.

A szakértő szerint nagyon valószínű, hogy a felderített fertőzöttekhez képest lényegesen magasabb a ténylegesen fertőzöttek száma. Már most nagyon megugrott a napi pozitív esetszám - kb. 1000 fő -, de

elképzelhető, hogy nemsokára akár napi 20 ezres létszám is lehetséges lesz, függetlenül a tesztelések napi mennyiségétől.

Tavaszhoz képest már többet lehet tudni a fertőzés kiterjedtségéről, és frissítik a vírustérképet is. De hasznos lenne azt is tudni, hogy a teszteltekből hányan tünetmenetesek. Ez ugyanis jól mutatná, hogy sokan nem is tudják magukról, hogy vírushordozók, de közben másokra veszélyt jelentenek.

Azt is elmondta, hogy

hirdetés

orvosként rengeteg tüdőgyulladás képét látta már, de ehhez hasonlót, mint amit a betegség kimutat, még soha.

Beszélt a járványtagadókról is, szerinte a napi igazolt ezer fő már komoly járványt jelent, mert a fel nem derített esetekkel együtt ez akár tízezer is lehet.

Veszélyesnek ítélte, hogy már a fiatalok között is vannak súlyos megbetegedések, így már nem csak az idősekre, a betegekre jelent kockázatot a koronavírus-megbetegedés.

A csütörtöki Szuperkupa mérkőzésről pedig az a véleménye, hogy rizikós volt, biztonságosnak csak akkor lehetett volna mondani, ha a nézők "berepültek" volna a stadionba. Hiszen a meccsre vezető út is kockázatos volt.

Megelőzésre a D-vitamint ajánlotta,

amit háziorvosok is felírhatnak. A tapasztalat szerint ugyanis a legsúlyosabb betegeknél komoly D-vitamin hiányt mutattak ki.

A kormány által bejelentett újabb tesztekről úgy vélekedett, hogy hiányosak még az ismeretek. Nem mindegy, milyen tesztről van szó, és az sem, hogy hogyan osztják majd szét ezeket. A kórházakról is beszélt, és mivel látszik, hogy telnek meg a részlegek, a fő gondnak a megfelelő számú szakszemélyzet hiányát látja. Azt is aggasztónak véli, hogy még csak most kezdték el felmérni, hol vannak átvezényelhető dolgozók.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk