Így tartanak nyitva a boltok, a posták és a gyógyszertárak a húsvéti hosszú hétvégén

Érdemes tájékozódni a nyitvatartásokról még a négynapos hétvége előtt. Mutatjuk a tudnivalókat.

Link másolása

Ahogy már megszokhattuk, a húsvét négynapos hosszú hétvégét jelent, amikor is a bevásárlást is máshogy kell terveznünk, hiszen ünnepnapokon a legtöbb bolt zárva van. Mivel már nagypéntek is munkaszüneti nap, így aznap, húsvéthétfőn és húsvétvasárnap sem lesz nyitva az üzletek többsége. De nemcsak a boltok, a posták és a gyógyszertárak nyitvatartása is változik a hosszú hétvége miatt.

Üzletek nyitvatartása

A nagyobb boltok, mint a Tesco, a Lidl, az Aldi, az Auchan, a Penny, a Spar és Interspar csütörtökön és szombaton a megszokott nyitvatartás szerint tartanak nyitva, nagypénteken, húsvétvasárnap és húsvéthétfőn viszont zárva lesznek.

A CBA, illetve a Príma hálózat boltjai, valamint a Coop és Reál boltok, és más kisebb üzletek eltérő nyitvatartással működnek az ünnepi időszakban. A pontos nyitvatartásról a konkrét boltra keresve érdemes tájékozódni az interneten, illetve az üzletben kihelyzett tájékoztatókat figyelni.

A benzinkutakon lévő üzletek, valamint az éjjel-nappali boltok szintén nyitva lesznek az ünnepnapokon.

Gyógyszertárak nyitvatartása

Pénteken, vasárnap és hétfőn kizárólag a 0-24 órás nyitva tartású, az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes és készenlétet ellátó gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást. Szombaton a pihenőnapokon is nyitva tartó gyógyszertárak nem a szokásos szombati/pihenőnapi munkarendjük szerint, hanem általában 12 óráig tartanak nyitva, zárás után pedig ügyeleti vagy készenléti szolgálat érhető el. Az ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról (az adott településre, vagy megyénként akár kilistázva) az OGYÉI honlapján lehet tájékozódni.

Posták nyitvatartása

Nagypénteken minden posta zárva lesz. Jövő kedden egyes a posták nyitvatartása a húsvéthétfői munkaszünet miatt ideiglenesen változik. A posták általánostól eltérő nyitvatartásáról ide kattintva tájékozódhatsz.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk



Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk