Így homályosíthatod el a házadról készült képet a Google Street View alkalmazásban

Van, akire a Google szolgáltatásán keresztül talált rá erőszakoskodó partnere. Ma már lehetőség van rá, hog bárki pár kattintással megőrizze otthona biztonságát. Mutatjuk, hogyan.

Link másolása

A Google Street View nagyon hasznos szolgáltatás, ha épp szállást keresünk valahol vagy lakásvásárlást fontolgatunk, hiszen anélkül nézhetünk körül az utcában, hogy ténylegesen oda kellene utaznunk.

De mindez új lehetőség a kukkolóknak és zaklatóknak is.

A 2007 indult Google Street View emiatt már korán támadások kereszttüzébe került. 2008-ban North Oaks, egy minnesotai kisváros önkormányzata azzal fenyegette meg a Google-t, hogy beperelik "illetéktelen behatolás" címén, így az ott készült képeket törölték.

Egy évvel később a Privacy International nevű, londoni központú civil szervezet a brit kormány adatvédelmi biztosához nyújtott be hivatalos keresetet a Google ellen, azt kritizálva, hogy a felvételeken véletlenül megjelenő emberek nem tudják felismerhetetlenné tenni magukat, ilyen opció ugyanis akkor még nem volt.

A BBC szerint előfordult, hogy erőszakoskodó partnere úgy talált rá egy nőre, hogy felimerhető volt új háza előtt a Google Street View-n.

Egy másik esetben egy munkahely két dolgozója volt látható félreérhető helyzetben, amelyből kellemetlenségeik támadtak, miután a kollégáik is látták a felvételt.

Azóta a Google automatikusan kitakarja a képeken a feismerhető arcokat, sőt, ma már arra is van lehetőség, hogy saját házunk vagy lakásunk képének elhomályosítását kérük – írja Mashable.

Íme az eljárás:

Felmegyünk a Google Maps-re és belépünk otthoni címünkkel. Belépünk a Street View üzemmódba és a képernyő jobb sarkában lévő sárga, emberalakú ikont ráhúzzuk a házunk előtti térképre. Ha megjelenik a házunk, klikeljünk a képernyő jobb sarkában lévő „probléma jelentése” (Report a problem) feliratra.

Ezután illesszük rá a piros dobozt otthonunkra, majd válasszuk ki a „my home” kategóriát a „homályosítás kérése” (Request blurring) mezőre. Az erre fenntartott mezőbe indokoljuk meg kérésünket. (Például: úgy érezzük, a kép miatt nem vagyunk biztonságban).

A kérés teljesítéséről a Google visszaigazolást küld, de elképzelhető, hogy további pontosítást kér az azonosíthatatlanná váló kép környezetéről. Hogy mindez mennyi időt alatt fut át, az változó, ami biztos, hogy a folyamat végén az otthonunkból csak egy homályos folt látszik majd.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk



Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk