Így építs kerti játszóteret otthonra

Megmutatjuk, hogy hogyan tudsz már néhány tízezer forintból is szuper saját játszóteret építeni a kertben!

Link másolása

Mindig is egy igazi kerti játszótérre vágyott a gyereked, Te azonban nem szeretnél egy kisebb vagyont áldozni egy készen kapható játszótérre? Akkor jó helyen jársz, ebben a cikkben ugyanis megmutatjuk, hogy hogyan tudsz már néhány tízezer forintból is szuper saját játszóteret építeni a kertben!

Kerti játszótér olcsón

Gondold végig, hogy mennyi helyed van a kertben, mivel játszik mostanában a gyereked a legszívesebben és melyek azok a játékok, amelyekkel még valószínűleg jó néhány éven keresztül fog majd tudni játszani ő és esetleg a testvérei is.

Nézd meg, hogy van -e olyan a kerti játékok között, amit akár te magad is el tudsz készíteni otthon. Persze nem kell semmi bonyolultra gondolni, ne ijedj meg, viszont könnyen lehet, hogy akad otthon egy régi gumikerék, amit feltölthetsz homokkal vagy fellógathatsz hintának, de ha van otthon néhány deszkád, abból megépíthetsz akár egy homokozót is a gyerekeknek.

Kerti kisház vagy bunker

Ha nem szeretnél sokat költeni egy kerti házra, akkor a műanyag házak közül érdemes választanod. Vannak kifejezetten a kisebb gyerekek méreteihez igazodó kisházak és olyanok is, amiben a kicsit nagyobb testvérek is kényelmesen elférnek. Ha azonban semmiképp nem szeretnél kisházat vásárolni, érdemes szétnézned a játszósátrak között is. Az egyszerűen kinyitható pop-up játszósátrakat egy pillanat alatt fel tudjátok állítani és ugyanilyen egyszerűen össze is tudjátok csukni, ha például rossz idő van.

Milyen kerti hintát érdemes választani?

Ha a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldást keresed, válaszd a tányérhintát, amit nagyon könnyen fel tudsz rögzíteni egy fára. Ha azonban vannak nagyobb gyerekek is a családban, akkor érdemes fészekhintát vásárolnod, mivel abba ők is nyugodtan beleülhetnek, akár még kamaszkorban is. (Egy fészekhinta terhelhetősége kb. 150 kg.) Sőt, egyszerre akár több testvér is elfér egy fészekhintában, így még jobbat lehet mókázni benne!

A jó minőségű fészekhinta jól ellenáll az időjárásnak, akár egész télen is kint lehet hagyni a kertben, maximum letakarod majd nedves időben.

Homokozni minden gyerek szeret

A homokozásból és a sarazásból csak egészen sokára nőnek ki a gyerekek, még az egész nagyok is sokszor szívesen állnak be a kisebb tesók mellé. Homokozót ennek ellenére nem érdemes túl nagyot választani, arra viszont érdemes gondolni, hogy hogyan fogod majd mindig lecsukni, hogy ne legyen tele falevéllel és ne menjenek bele állatok.

A legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás a műanyag kagylóhomokozó. A gyerekek számától függően használhatod akár csak az egyik felét és akkor a másikkal le tudod csukni, de akár mindkét részét is fel lehet tölteni homokkal.

További Otthoni Tippekért látogass el a Provident blogjára.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljukLink másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk