Igazi áttörés jöhet: a férfi fogamzásgátló tabletta nagyon hatásosnak bizonyult a teszteken

Ez a kutatási eredmény átütő lehet a fogamzásgátlók történetében.

Link másolása

A legfrissebb eredmények szerint a legújabb férfi fogamzásgátló majdnem 100 százalékban hatékonynak bizonyult a terhesség megelőzésében az egereknél végzett kísérleteken - írja a LADBible.

Már nincs is olyan messze az az időszak, amikor általánosan elfogadottá válhat a férfiaknak szánt fogamzásgátló tabletták. A Nature Communications szaklapban Valentin-napon publikált friss tanulmány szerint a kutatók már egy olyan gyógyszert fejlesztettek ki, amely

az egereken végzett kísérleteken 100 százalékos hatékonysággal akadályozta meg a terhesség megelőzését a beadás után két és fél órával.

A kutatók abban reménykednek, hogy a gyógyszert egy napon férfiak is használhatják majd. Azt azért maguk a szakemberek is elismerték, hogy egyelőre nincs biztosíték arra, hogy a gyógyszer megvédené a használót vagy partnereit a szexuális úton terjedő fertőzésektől.

Az orvosok szerint ez az új típusú gyógyszer igazi áttörést hozhat el a fogamzásgátlásban. Az persze még kérdés, hogy mikor fog mindez a gyakorlatban is megvalósulni, és mikor lesznek ezek az új típusú gyógyszerek elérhetőek a patikák polcain.

A LADBible cikke szerint a kísérletek egyik vezető kutatója, Melanie Balbach azt is elárulta, hogy miért olyan átütő ez az új kutatási eredmény. Dr. Balbach szerint minden más hormonális vagy nem hormonális férfi fogamzásgátlónak hetekbe telik, amíg lecsökkenti a spermiumok számát, vagy képtelenné teszi a petesejt megtermékenyítését.

Most azonban mindez lecsökken fél óra-egy óra közötti időtartamra.

Vagyis ez az új típusú fogamzásgátló tabletta lehetővé tenné a férfiaknak, hogy ne kelljen például óvszert használniuk, vagy a partnerüknek fogamzásgátlót szedniük.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk



Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk