/hirek/igazabol-drogtuladagolasba-halt-bele-george-floyd-a-nyakara-terdelo-rendor-ugyvedje-szerint/
hirdetés

HÍREK

Igazából drogtúladagolásba halt bele George Floyd a nyakára térdelő rendőr ügyvédje szerint

Bár a boncolási jegyzőkönyv szerint az afroamerikai férfi halálát fulladás okozta, a gyilkossággal vádolt Derek Chauvin ügyvédje ezt nem ismeri el.
hirdetés

Ügyvédje szerint nem a nyakára térdelő rendőr, Derek Chauvin okozta George Floyd halálát, hanem drogtúladagolásba és meglévő betegségeibe halt bele - írja az ABC News.

Eric J. Nelson benyújtott egy indítványt a minnesotai kerületi bírósághoz, amelyben azt állítja, az ügyészek nem bizonyították kellőképen, mi alapján vádolják Chauvint emberöléssel.

Az ügyvéd azzal érvelt, hogy a férfi boncolási jegyzőkönyve szerint fentanil és metamfetamin is - kombinációjukat hívják speedballnak - volt Floyd szervezetében, így halálát a drogok is okozhatták. Utalt arra is, hogy a férfinek szívbetegsége volt - amely szintén a droghasználatból eredhetett -, valamint koronavírusos fertőzése is volt.

"Egyszerűen fogalmazva: George Floyd azért nem tudott lélegezni, mert halálos mennyiségű fentanilt és valószínűleg speedballt vett be. Szívbetegsége vérszegénységgel párosult, nagy valószínűséggel az ennek ellenére bevett fentalin és metamfetamin ölte meg őt. Ez a két anyag valószínűleg olyan volt Mr. Floyd egészségének, mint bombának a szikra" - érvelt a férfi írásában.

A lábjegyzetben idézi Dr. Andrew Baker orvosszakértőt, aki szerint ha Floydot az otthonában találják meg ilyen állapotban holtan, akkor azt túladagolásnak nyilvánítják.

hirdetés

Arra is kitért, hogy Chauvin az általa alkalmazott módszert a minneapolisi rendőrség kiképzésén tanulta, ahol az ilyen jellegű térdeléssel ártalmatlanítják az agresszív viselkedést tanúsító embereket.

Nelson szerint nem Chauvin hibázott, hogy így járt el, hanem azok, akik jóváhagyták ez az kiképzést.

Derek Chauvint és három rendőrtársát nem sokkal azután vették őrizetbe, hogy május 25-én egy általuk előállított férfi, George Floyd belehalt a rendőri intézkedésbe, miután Chauvin majdnem kilenc percig térdelt a férfi nyakán. A rendőr ellen először gondatlanságból elkövetett emberölés, majd emberölés miatt indult eljárás, a bíróság 1,25 millió dollárban állapította meg az óvadékot - három másik társát bűnrészességgel tartóztatták le. Időközben kiderült, hogy Chauvin ellen adócsalás miatt is eljárást indítottak.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk