/hirek/holtan-talaltak-a-belarusz-ferfit-aki-nem-volt-hajlando-alairni-a-valasztasi-jegyzokonyvet/
hirdetés

HÍREK

Holtan találták a belarusz férfit, aki nem volt hajlandó aláírni a választási jegyzőkönyvet

A hivatalos verzió az, hogy öngyilkos lett.
Címkép: nn.by - szmo.hu
2020. augusztus 19.

hirdetés

Holtan találták az erdőben azt a 29 éves férfit, aki az augusztus 9-i belarusz elnökválasztáson a helyi választási bizottság tagjaként megtagadta, hogy aláírja a hivatalos adatokat tartalmazó jegyzőkönyvet - írja az egyik helyi híroldal nyomán az Index.

Konsztantyin Sismakov augusztus 15-én tűnt el. Az Alekszandr Lukasenko hatodik, hivatalosan 80 százalék feletti győzelmét jelentő elnökválasztás utáni tiltakozási hullámban már az ő felkutatásáért is tüntettek.

A választási bizottságokat a választás estéjén országszerte győzködték a hatalom képviselői arról, hogy a győztes ellenzéki jelölt, Szvetlana Tyihanovszkaja helyett Lukasenkót hozzák ki nyertesnek, ahogy arról egy kiszivárgott vityebszki fevétel is tanúskodott.

A volkoviszki hadtörténeti múzeum igazgatójaként dolgozó Sismakov holttestére autójától nem messze, Mosztov településtől egy kilométerre az erdőben találtak rá.

hirdetés

A hivatalos vizsgálat szerint nem történt bűncselekmény, a férfi öngyilkos lett.

Sismakov halála napján a hétvégi kertjében dolgozott, ezután írta feleségének:

„Nem dolgozom tovább, megyek haza.”

Ez volt az utolsó üzenete, három nappal később, kedden éjszaka találtak holttestére.

A „nem dolgozom tovább” mondatrész azonban nem teljesen egyértelmű, hiszen arra is utalhat, hogy otthagyja állását (talán azért, mert kénytelen kilépni). Az orosz Rent.tv ugyanis úgy tudja, hogy Sismakov korábban elmondta: amióta megtagadta a jegyzőkönyv aláírását, elbocsátással fenyegették meg.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk