hirdetés

HÍREK

Hiába kérte a tesztelést, megtagadták, most lélegeztetőn küzd az életéért

Szabolcs egy hete szeretett volna Covid-tesztet, főként alapbetegségei miatt, de nem voltak hajlandók elvégezni rajta.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 26.

hirdetés

Lélegeztetőgépen, élet és halál közt van egy lőrinci férfi, aki hiába könyörgött, több mint egy hétig nem végezték el rajta a Covid-tesztet - írja a Blikk.

A szenvedélyes horgász, Szabolcs 45 éves, magas vérnyomással és cukorbetegséggel küzd. A múlt héten kereste fel háziorvosát, mert nem érezte jól magát, és koronavírus-tesztet szeretett volna végeztetni. Ezt háziorvosa nem tartotta indokoltnak, de a férfi nem sokkal később fulladni kezdett és elájult. A mentők a hatvani kórház intenzív osztályára vitték, jelenleg is ott fekszik, lélegeztetőgépen van, az orvosok küzdenek az életéért.

„Az aggódáson kívül bosszúság és harag is van bennünk, hiszen ha a háziorvosa időben megrendelte volna a tesztelését, szinte biztos, hogy nem lenne ilyen állapotban”

- mondta el Szabolcs egyik barátja. Szerinte az orvos annak ellenére nem rendelt tesztet, hogy nyilvánvalóan tisztában volt páciense alapbetegségeivel.

A férfi felesége múlt hét hétfőn a mentőknek is szólt már arról, hogy férjének 38,5 fokos láza van, de az ügyeletes orvos állítólag azt mondta, ez még nem olyan kirívó érték, amihez teszt kéne. A férfi állapota másnap fordult súlyosra.

hirdetés

„A mentők bő egy óra múlva értek ki, és bár a gyorsteszt negatív volt, elvitték a hatvani kórházba, ahol kiderült, tényleg megfertőződött. Este sikerült beszélni egy orvossal, aki közölte, Szabolcs nagyon rossz állapotban van, géppel lélegeztetik. Őszintén elmondta azt is, hogy a kilátásai nem biztatóak az alapbetegségei miatt...”

- mondta el Szabolcs barátja.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk