hirdetés

HÍREK

Hétfőtől ingyenes a parkolás, sokkal több az autó, volt ahol még a tilosban is megálltak

Az operatív törzs hétfői tájékoztatóján elhangzott: az ingyenes parkolási lehetőség nem azt jelenti, hogy a közterekre hívják az embereket, a munkába járást és ügyintézést akarták ezzel segíteni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 06.

hirdetés

Hétfőtől ingyenes a parkolás az országban. Az RTL Híradó által kérdezett

autósok örülnek a döntésnek, az önkormányzatok azonban kevésbé.

A parkolási díjak kiesése ugyanis több fővárosi kerület vezetését is újratervezésre kényszeríti.

Az önkormányzatoknak a növekvő forgalmon kívül a munkahelyek megőrzésére és az előre kifizetett, éves parkolási díjakra is megoldásokat kell találniuk.

hirdetés

Sokan azonban kihasználták a lehetőséget, és olyan forgalom lett Budapesten is, mint egy átlagos hétköznapon. Sokfelé vadászni kellett egy-egy szabad parkolóhelyet, de volt, ahol még a tilosban is parkoltak.

Az operatív törzs hétfői tájékoztatóján elhangzott: az ingyenes parkolási lehetőség nem azt jelenti, hogy a közterekre hívják az embereket, hanem azért van mindez, hogy megkönnyítsék az embereknek az ügyeik intézését. A cél az, hogy a munkába igyekvőknek vagy halaszthatatlan dolgaikat intézőknek ne kelljen igénybe venniük tömegközlekedési eszközöket - mondta az országos tisztifőorvos.

A terézvárosi polgármester elmondta, hogy pár napig még az automaták elfogadják a pénzt és jegyet is adnak, az autósoknak azonban visszafizetik az összeget, ha azt kérik. A kerület vezetője azt is közölte, hogy eddig az egészségügyi dolgozók már ingyen parkolhattak, most azonban nekik is nehezebb lesz helyet találniuk. A kieső bevétel pedig érzékenyen érinti a költségvetésüket.

Több kerületi és a szegedi polgármester is megerősítette, hogy megugrott az autósok száma az utakon, a bevételkiesés miatt újra kell tervezniük a költségvetésüket, és gondoskodni szeretnének a parkolással foglalkozó, most munkanélkülivé vált kollégákról is.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolójahirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk