/hirek/hetfotol-a-vonatallomasokon-es-a-buszmegallokban-is-kotelezo-lesz-maszkot-viselni/
hirdetés

HÍREK

Hétfőtől a vonatállomásokon és a buszmegállókban is kötelező lesz maszkot viselni

Ráadásul a sál vagy kendő használata sem lesz már elegendő.
hirdetés

Szeptember 21-től

a maszk használata már nemcsak a közösségi közlekedési eszközökön, hanem azon állomási és megállóhelyi helyiségekben is kötelező lesz, ahol az utas a felszállás előtt vagy után tartózkodik

- közölte honlapján a MÁV egy szeptember 18-án megjelent kormányrendeletre hivatkozva.

A rendelet a hatodik életévét be nem töltött kiskorú kivételével mindenkire vonatkozik.

Azt is hozzátették, hogy

hirdetés

most már nem elegendő sál vagy kendő használata, helyette orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot kell kötelezően hordani az utazás során.

A szabályszegő utasra, amennyiben a felszólítás ellenére sem hajlandó együttműködni, pótdíjat szabhatnak ki, illetve ki is zárhatják az utazásból, további ellenszegülés esetén pedig a személyzet rendőri segítséget kérhet, hogy a renitens utassal szemben intézkedjen és feljelenést tegyen.

A MÁV és a Volánbusz továbbra is arra kéri utasait, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, és lázzal vagy meghűléses tünetekkel járó betegség esetén ne vegyék igénybe a közösségi közlekedési eszközöket. A sorban állás és személyes érintkezések csökkentése érdekében jegy- és bérletvásárláskor részesítsék előnyben az elektronikus jegyvásárlási lehetőségeket, például a MÁV applikáció használatát. Mindkét közlekedési társaság szeptember 15-e óta ellenőrzi szigorúbban a maszkhasználatot.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk