hirdetés

HÍREK

Hét sebész távozott a Szent Margit kórházból, miután nyugdíjazták az osztályvezető főorvost

A főigazgató szerint szakmai, munkáltatói és magatartásbeli tényezők is szerepet játszottak döntésükben, Kásler Miklós vizsgálatot rendelt el.

Link másolása

hirdetés

Mint azt megírtuk, nyugdíjazták a Szent Margit Kórház osztályvezető főorvosát. Imreh Domonkos október 23-án elérte az öregségi nyugdíjkorhatárt, ezért a főigazgató a 2019. december 31-ig szóló vezetői megbízatását visszavonta.

Ezt követően hét sebészorvos is távozott a kórházból. Az ügy miatt Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere vizsgálatot rendelt el - írta meg a Magyar Nemzet.

Imreh távozását a kórház vezetője szakmai és magatartásbeli okokkal indokolta, ugyanakkor egy volt kolléga szerint "megindult az 50-es évek mintájára a kormánypárti és jó szakemberek kinyírása".

A nyolc orvos érdekében egy petíciót tettek közzé az interneten Álljunk ki a Szent Margit Kórház sebészeiért! címmel a kórház jelenlegi és volt betegek - írta a lap.

"Évtizedeken át életeket mentett ez a csapat, előítéletek nélkül emberségből, mert erre tették fel az életüket. Most mégis el kell menniük. Bízunk benne, hogy meghallják az illetékes fülek és megértik, hogy szükségünk van rájuk" - áll a közleményben.

hirdetés

A lap szerint a kórház sebészeti és ügyeleti rendje gyakorlatilag összeomlott,

több műtétet elhalasztottak, és az akut ügyeletet is lemondták. Ráadásul Óbuda-Békásmegye és az agglomeráció lakosságának ellátása is veszélybe került.

Csókay András idegsebész az elbocsátott főorvosról azt mondta, hogy "rendkívüli képességű innovatív sebész" és kitűnő vezető, aki az elmúlt években sem titkolta jobboldali keresztény irányultságát. Az orvos úgy véli, hogy "megindult az ­50-es évek mintájára a kormánypárti és jó szakemberek kinyírása", és a balliberális kórházvezetők igyekeznek eltávolítani a keresztény és nemzeti gondolkodású orvosokat, miközben szidják a magyar egészségügyet, amelyet már régóta ők tesznek tönkre.

A főigazgató az elbocsátásról azt írta, hogy: „Dr. Imreh Domonkos az öregségi nyugdíjkorhatár elérésére tekintettel, a hatályos jogszabályok figyelembevételével került felmentésre, melyről már 2018 szeptemberében, vagyis jóval a döntést megelőzően tájékoztatást kapott.

Az indokok között szakmai, munkáltatói és magatartásbeli tényezők egyaránt szerepet játszottak, melyről a munkáltató írásban tájékoztatta az érintett kollégát.

A Szent Margit Kórház tevékenységét politikamentesen, kizárólag a magas színvonalú betegellátás biztosítása érdekében végzi, ennek megfelelően a vezetői munkáltatói döntések meghozatalában sem játszhatnak szerepet politikai szempontok. Természetesen a kórházvezetés gondoskodik arról, hogy a távozó kollégák helyére kiváló szakemberek kerüljenek felvételre.”

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a lapnak azt nyilatkozta, hogy miniszterként is azt vallja, hogy a politikai nézetnek a kórházban nincs helye.

"Nem lehet átpolitizálni, mert a betegség nem válogat a balliberális vagy a nemzeti érzelmű páciensek között. Miniszterként sem gondolom másként. Minden vizsgálatot igénylő ügyben, így a Margit-kórházban történtek esetében is a vizsgálatot elrendelem" - mondta.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: