/hirek/het-osztaly-kerult-karantenba-egy-iskolaban-szombathelyen/
hirdetés

HÍREK

Hét osztály került karanténba egy iskolában Szombathelyen

A városban már több iskolában is találtak koronavírus-fertőzötteket, de még nem zárják be az intézményeket.
hirdetés

Péntek este 11-kor kaptak email-ben értesítést a szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola hét osztályába járó diákok szülei arról, hogy a gyerekeknek két hét karanténban kell maradniuk. Egy tesztelés során kiderült, hogy az őket tanító egyik pedagógus pozitív lett. Ezt az egyik édesanya árulta el a Nyugat.hu-nak.

A Nemzeti Népegészségi Központtal egyeztetve döntöttek úgy, hogy

szombat reggeltől már otthoni karanténban kell maradniuk és hétfőn nem mehetnek már be az iskolába.

Az iskola vezetése a hatóságok további tájékoztatására vár.

A lap írása szerint a városban több intézményben is találtak már koronavírusost, például a Kanizsai Dorottya gimnáziumban. A zeneiskolában pedig nincs tanítás, mert az összes pedagógust karanténba küldték. A múlt hét végén egy általános iskolában találtak fertőzött gyereket, és egy teljes osztályt karanténba kellett küldeni, ott több gyereket is teszteltek.

hirdetés

Az iskolák még nem zárnak be, bár a kormány már elrendelte, hogy október 1-től országosan hőmérőzni kell az iskolába lépés előtt.

Orbán Viktor a szombat esti tévés interjújában arról beszélt, hogy most a cél az ország működőképességének biztosítása.

Azt mondta: "a nemzeti konzultációban a szülők egyértelműen az kérték, hogy szeptemberben a normális rendben kezdje meg a működését az iskola. Ha baj van, akkor az osztályokat próbálják átszervezni, ha izolálni kell, akkor az osztályokat és nem az egész iskolát zárják be. Mint mondta, tavasszal az egészségügyre nehezedő nyomás csökkentése érdekében volt szükséges a bezárás. Amíg a halálozási számok nem kezdenek emelkedni - márpedig egyelőre úgy tűnik, hogy sikerül megvédeni az időseket - addig fel sem merül az iskolák korlátozása - közölte Orbán Viktor" - írja az MTI.

Kép forrása: Google Maps


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk