hirdetés

HÍREK

Hét hónapja koronavírusos egy sokat jógázó és kerékpározó, fitt 36 éves angol nő

A szervezete egyáltalán nem termel antitesteket a fertőzés ellen, ezért nem tud meggyógyulni.
Fotó: Facebook/Alisa Gabay - szmo.hu
2020. szeptember 29.

hirdetés

Hetente háromszor jógázott és ugyancsak heti háromszor 25 kilométeres távot kerékpározott az a 36 éves angol nő, akinek most a reggeli elkészítése is nehézséget okoz, írja a Mirror. Alisa Gabay 7 hónappal ezelőtt lett rosszul, röviddel később kiderült, hogy elkapta a koronavírust, de a fertőzésből azóta sem gyógyult fel.

A korábban 20-30 embert irányító fitt, lendületes nőnek szörnyű tünetei vannak: borzasztó lett a koncentrációs képessége és rendszeresen fulladozva ébred éjszakánként. Amióta több mint fél éve kiderült, hogy Covid-19-ben szenved, összesen ötször hagyta el a lakását.

Gabay szervezete valószínűleg egyáltalán nem termel antitesteket a koronavírus ellen. Ennek az lehet az oka, hogy 18 éves korában artritisszel diagnosztizálták. A gyógyíthatatlan autoimmun betegségre immunszupresszáns gyógyszereket szed, amik elnyomják a szervezet immunreakcióját.

A londoni nő szerint ebben a helyzetben szabályosan térdre kényszerítette a Covid-19, tulajdonképpen a szó legszorosabb értelmében is, hiszen napjai nagy részét az ágyban fekve tölti. A lapnak elmondta, hogy a poszt-Covid fáradtság miatt az egykori tettre kész kreatívigazgatóból mostanra egy elszigetelt, fogyatékos, lakásához kötött nő lett.

hirdetés

Alisa Gabay folyamatosan feléli az elmúlt években felhalmozott megtakarításait, és attól tart, hogy ha ez így folytatódik, hamarosan segélyekre szorul majd.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk