hirdetés

HÍREK

Hat hónapja van az emberiségnek arra, hogy megmentse a Földet a klímakatasztrófától

Hirtelen, drasztikusan és tartósan csökkenteni kell a károsanyag-kibocsátást, és zöld megoldásokkal kell visszatérni a járvány előtti élethez ahhoz, hogy még legyen esélyünk a Föld megmentésére - figyelmeztet a Nemzetközi Energia Ügynökség vezetője.
Illusztráció: PxFuel - szmo.hu
2020. június 18.

hirdetés

Vészjósló kijelentéseket tett a Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) ügyvezető igazgató a Föld jövőjére nézve a Guardiannek.

Fatih Birol szerint

vészesen fogy az emberiség ideje arra, hogy megfékezze a klímaváltozást, és csupán hat hónapunk maradt arra, hogy alapvető változásokat eszközöljünk ennek érdekében. Azt mondta, ez lehet az utolsó éve a világnak, hacsak nem csökkentjük drasztikusan a széndioxid-kibocsátást.

Igaz, hogy a koronavírus-járvány miatt sokkal tisztább lett a levegő, de tenni kell azért, hogy ne térjen vissza a "régi világ".

"A következő három év fogja meghatározni a következő 30 évet és a jövőnket. Ha nem teszünk lépéseket, a kibocsátás ugyanolyan lesz, mint régen, és nehéz megmondani, hogyan csökkenhetne újra a jövőben. Ezért azt várjuk a kormányoktól, hogy az élet újraindításához fenntartható megoldásokat vessenek be"

hirdetés

- mondta a szakember.

A Nemzetközi Energia Ügynökség számítása szerint a kormányok a következő hónapokban világszerte összesen 9 billió dollárt költenek arra, hogy helyreállítsák a koronavírus-járvány miatt megrogyott gazdaságot. Az idén létrehozott mentőcsomagok a következő három évre meghatározhatják a globális gazdaság alakulását. Az igazgató szerint

ez idő alatt a károsanyag-kibocsátásnak hirtelen és tartósan csökkennie kell, különben elérhetetlenné válnak a klímaválság kezelésére kitűzött célok.# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk