/hirek/harman-meghaltak-40-lakas-lakhatatlanna-valt-a-gazrobbanas-utan-egy-kijevi-9-emeletes-hazban/?utm-source=kapcsolodo
hirdetés

HÍREK

Hárman meghaltak, 40 lakás lakhatatlanná vált a gázrobbanás után egy kijevi 9 emeletes házban

Három embert sikerült élve kimenteni a romok alól, két férfi még ott lehet.
hirdetés

A vasárnap Kijevben történt súlyos gázrobbanásban az eddigi adatok szerint hárman vesztették életüket és öten sérültek meg, miközben három embert sikerült élve kimenteni a romok alól - közölte hétfőn az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat.

A mentést végzők az épületben rekedt 23 embert evakuáltak. A helyszínen több mint 460-an, 70 technikai eszközzel dolgoznak. Az Ukrajinszka Pravda Anton Herascsenko belügyminiszter-helyettes Facebookon közölt tájékoztatására hivatkozva azt írta, hogy még két férfi lehet a romok alatt.

Fotó: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

A kilencemeletes házban vasárnap az előzetes vizsgálatok alapján gázrobbanás történt, aminek következtében legalább négy emeleten - az ötödiktől a nyolcadik szintig - több lakás homlokzati része beomlott, leszakadtak az erkélyek. Több lakás belsejében is súlyos károk keletkeztek.

Fotó: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

hirdetés

Herascsenko hétfőn közölte, hogy 40 lakás vált lakhatatlanná, és olyan mértékben károsodtak, hogy felújításuk is lehetetlen, teljesen le kell őket bontani. Az épületet a katasztrófavédelem munkatársai aládúcolták, hogy elhárítsák a további omlás veszélyét.

Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij

Herascsenko szavai szerint a vészhelyzetekkel foglalkozó állami bizottság hétfői ülésén minden bizonnyal megszavazza majd, hogy a 40 beomlott lakás tulajdonosai pénzbeli kártérítést kapjanak.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk