/hirek/harmadik-figyelmeztetes-cimmel-elolancot-hirdettek-az-szfe-hallgatoi-az-egyetemtol-a-parlamentig-akarnak-nyujtozni/
hirdetés

HÍREK

Harmadik figyelmeztetés címmel élőláncot hirdettek az SZFE hallgatói: az egyetemtől a Parlamentig akarnak „nyújtózni”

„Mi megkapaszkodunk az Egyetem kapujában, és láncot alkotva addig nyújtózunk, amíg érünk” – írták közleményükben.
hirdetés

Mint arról beszámoltunk, pénteken este tüntetést tartottak a Színház- és Filmművészeti Egyetem előtt, ahol a hátrányos helyzetű és rászoruló gyerekekkel foglalkozó oktatási intézményekért, vagyis a szabad oktatásért, a szabad kultúráért demonstráltak.

A tüntetés előtt, péntek délután az SZFE hallgatói bejelentették, hogy

vasárnapra megszervezték a Harmadik figyelmeztetés elnevezésű akciójukat

- írja az Infovilág.hu.

hirdetés

A sajtótájékoztatón felsorolták, hogy mely épületeknél várják az akcióban résztvevőket vasárnap délután 15 órakor. Ezek az SZFE épületei, az ELTE BTK, a Károli Gáspár és Corvinus Egyetem egyes épületei és az MTA épülete.

Az SZFE hallgatóinak korábban kiadott közleménye szerint:

„Az Egyetem lemondott Szenátusa – melynek tizennyolcból öt tagja hallgató – a három alapdokumentum mellett egy Charta Universitatis-t is megszövegezett és elküldött a fenntartónak. A kuratórium részéről az a vád ér minket folyamatosan, hogy nem vagyunk nyitottak a párbeszédre – szerintünk párbeszéd csak egyenlő felek közt jöhet létre. A Magna Charta Universitatum pontosan azokat az alapelveket fekteti le, amelyek alapján mi el tudjuk képzelni az együttműködést.

Magyarország Parlamentjében elfogadásra került az a törvény, amely lehetővé teszi, hogy ezekkel az értékekkel ellentétes módon működjön az Egyetemünk. Ezért szeptember 6-án, vasárnap délután megpróbáljuk eljuttatni ezt a dokumentumot az Országházba.

Mi megkapaszkodunk az Egyetem kapujában, és láncot alkotva addig nyújtózunk, amíg érünk. Innentől van szükségünk rátok: álljunk stafétaláncot az Egyetemtől a Parlamentig! Útközben érinteni szeretnénk legalább a Színház- és Filmművészeti Egyetem minden épületét, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemet, az ELTE BTK épületét, a Corvinus Egyetemet és a Károli Gáspár Református Egyetemet. Ötezren biztosan kellünk ehhez. Vagyunk, veletek együtt, ennyien?"

- írták a közleményben.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk