/hirek/hamarosan-zarul-az-otp-business-tarsashazi-palyazata/
hirdetés

HÍREK

Hamarosan zárul az OTP Business Társasházi Pályázata

Az idén tizenegyedik alkalommal meghirdetett Társasházi Pályázat 15 lakóközösséget, összesen 12 millió forinttal támogat. A leadási határidő június 16.

Link másolása

hirdetés

Kevesebb, mint 3 hetük maradt a társasházaknak, hogy akár több mint egymillió forint vissza nem térítendő felújítási támogatásra pályázzanak az OTP Business-nél.

Az idén 11 éves kezdeményezés célja a társasházak környezetének korszerűsítése és szépítése, a közösségi élet kialakításának, illetve fenntartásának támogatása, valamint a lakóépületek és a lakók biztonságát szolgáló fejlesztések ösztönzése. Az érintetteknek azonban már csak néhány hetük maradt a június 16-ai határidőig, hogy a pályázat weboldalán található egyszerűsített űrlap kitöltésével benyújtsák jelentkezésüket.

Akik már nyertek a pályázaton

Többszörösen is megtérült egy székesfehérvári tízemeletes panelháznak, hogy 2015-ben elindult a bank Társasházi Pályázatán: a lakóközösség a felvonók használatának költségét csökkentette egy nagyjából kétmillió forintos napelemes fejlesztéssel, amelynek majdnem felét a banktól elnyert támogatásból fedezte, és az alacsonyabb áramszámlák eredményeként néhány éven belül önrészük is megtérül. Sőt, a ház és annak közös képviselője a népszerű pályázatot idén tizenegyedik alkalommal kiíró OTP Business reklámjaiban is főszerepet kapott.

Két debreceni társasházban, amelynek Sándorné György Mária a közös képviselője, a pályázat megnyerése után elérhetővé váltak a lakók által évek óta vágyott fejlesztések. A Faraktár utcai 16 lakásos ház egy pincehelység pihenő- és egészség-szobává alakítására nyert támogatást három éve, amelyet mára rendszeresen használnak az idős lakók, akár vérnyomásuk ellenőrzésére, akár csupán beszélgetésekre, de a közgyűléseket is ebben a közösségi helységben tartják.

A Bornemissza utcában található 12 lakásos társasház lakói egy szabadtéri edző-parkot alakíttattak ki kertjükben a tavaly nyert támogatásból. A telepített eszközök környezetét nemrég füvesítették, így hamarosan már használhatják is a lakók a berendezéseket. „Ha nem indulunk az OTP Business Társasházi Pályázatán, akkor csak nagyon soká tudtuk volna ezeket a fejlesztéseket megvalósítani, hiszen mindig vannak olyan problémák a társasházakban, amelyek megoldása fontosabb lehet az ezekhez hasonló közösségi céloknál” – fogalmazott Sándorné György Mária.

hirdetés

„Több tucat lakóközösség mindennapjait könnyítette vagy szépítette meg az elmúlt évtizedben a Társasházi Pályázat országszerte. A legtöbb ilyen beruházást tapasztalataink szerint pusztán forráshiány miatt halogatják, ám a támogatásokkal rövid időn belül elérhetővé válnak a lakók által évek óta vágyott fejlesztések” – mondta Csonka Tibor, az OTP Business ügyvezető igazgatója.

A szakmai zsűri kategóriánként öt pályázatot díjaz. Emellett a nyertes pályázatokat benyújtó közös képviselők vagy lakók további 100.000 forint értékű ajándékutalványt kapnak. Egy lakóközösség több kategóriában is adhat be külön-külön pályázatot, és több célra is nyerhet támogatást egyszerre. Sőt, azon lakóközösségeknek, amelyeknek korábban nem volt, és a pályázat miatt nyitnak a banknál számlacsomagot, 6 hónapig számlavezetési díjat sem kell fizetniük.

Díjazás mindhárom kategóriában:

• I. helyezés: 1.300.000 Ft

• II. helyezés: 1.000.000 Ft

• III. helyezés: 800.000 Ft

• IV. helyezés: 600.000 Ft

• V. helyezés: 300.000 Ft

Kategóriák:

EZERMESTER: energetikai és strukturális fejlesztés, zöld beruházás, üzemeltetési fejlesztés, hulladékgazdálkodás stb.

BIZTONSÁG: védelem és biztonság, akadálymentesítés, tűz és vagyonvédelem, stb.

KÖZÖSSÉGÉPÍTÉS: közösségi terek, játszótér, kertrendezés, kerékpártárolóhirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk