hirdetés

HÍREK

Hamarosan hazavihetik a kórházból a kisfiút, akinek az édesanyja a szüléskor kómába esett, majd meghalt

A születésénél a kisfiút is újra kellett éleszteni, de sikerült megmenteni az életét. Édesanyja viszont nem is láthatta a picit.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 07.

hirdetés

Hamarosan hazamehet a kórházból az a kisfiú, akinek 30 éves édesanyja a szüléskor kómába esett, majd meghalt - számolt be az RTL Híradó. A babát is újra kellett éleszteni, de sikerült megmenteni az életét. A pici fiú azóta már jól van, már az inkubátorból is kivették.

"A pici jól van, az inkubátorból kivették, 2 kiló 15 deka. És a héten szerdán mennek a doktor úrral beszélni"

- mondja a pici édesanyjának bátyja.

Akkor derül ki majd, hogy pontosan mikor vihetik haza a kicsit. Az RTL Híradó korábban már járt a család otthonában, ahol a baba nagybátyja testvéreivel és a kicsi édesapjával együtt várják, hogy Dávid végre hazajöhessen.

Az anya bátyja azóta sem tudta túltenni magát rajta, hogy elveszítette a húgát. A család feljelentést tett a nő halála miatt. A rendőrség vizsgálja, hogy pontosan miért történhetett a tragédia. Egyelőre annyit tudni, hogy az anyát eleinte torokfájás miatt kezelték, de a bátyja szerint egyre rosszabbul lett.

hirdetés

"Kékült a húgomnak a szája, a keze, a lába és már onnantól kezdve tudtuk, hogy ott már a vérkeringés nagyon kevés. És innentől kezdve nagy baj van"

- mesélte korábban a férfi.

Az asszonyt a mátészalkai kórházba vitték. Azonnal megcsászározták. A babát újra kellett éleszteni, sikerült megmenteni az életét. Az édesanyjáét viszont nem, ugyanis beállt nála az agyhalál.

Az Egészségügyi Világszervezet adatai alapján százezer terhességből körülbelül 15-17 végződik az anya halálával. Ezek oka leggyakrabban toxémia, vérveszteség, vagy az anya valamilyen alapbetegsége.

"Az anyai szervezetet érintő alapbetegségek nagyban meghatározzák a terhesség időszaka alatt lévő veszélyeztetettséget, illetve súlyos esetben a halál okaként is szerepelhetnek"

- mondta az RTL Híradónak dr. Késmárky András.

Hogy ebben az esetben mi volt az ok, és hibázott-e valaki, még vizsgálják.

Az RTL Híradó riportja:hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk