hirdetés

HÍREK

Hajnalban érkezett vissza a NER magánrepülője a Maldív-szigetekről

Karácsony után repült el a turistaparadicsomba, másfél hét után tért vissza.
Fotó: illusztráció, Wikipédia - szmo.hu
2021. január 04.

hirdetés

Hétfőn hajnalban tért vissza Budapestre a Maldív-szigetekről az OE-LEM lajstromjelű Bombardier Global 6000-es magánrepülő - írja a 24.hu.

A gép december 26-án indult Ferihegyről és az Indiai-óceán fölött látta utoljára a légi forgalmat nyomon követő nyilvános oldal.

A lapnak repülős források azt mondták, hogy a gép a Maldív-szigetek legdélibb tagján, a Gan-sziget egykori brit katonai légibázisa helyén kialakított nemzetközi reptéren landolt és onnan is tért vissza.

A 17 milliárd forint értékűre saccolt gép már többször is szerepelt a sajtóban.

Többek között Orbán Viktor is használta már, mikor a székesfehérvári futballcsapat meccsére utazott. A miniszterelnök akkor azt mondta, hogy a barátja, a klubtulajdonos Garancsi István milliárdos vendége volt az útra.

De ez a gép volt az, amelyikkel a koronavírus-járvány második hulláma miatt elrendelt szigorítások előtt több utat is teljesített. Járt például az Adriánál, a Földközi-tenger tengerparti városaiban, volt Zürichben, Nizzában, Rijekában, Velencében és Berlinben is.

A lap megjegyzi, hogy a gépet legtöbbször Mészáros Lőrinc és családja, valamint üzleti köre veszi igénybe. 2019 februárjában szintén ők utaztak vele a Maldív-szigetekre. A turistaparadicsomba jelenleg különösebb akadályok nélkül lehet beutazni, de hazatérve tíz napra karanténba kell menni.

hirdetés

Azt nem tudni, hogy a mostani úton kik utaztak a fedélzetén.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk