hirdetés

HÍREK

Hadházy: „Ma egy Oltásra Éhezők Viadala zajlik”

Több ellenzéki politikus is reagált a Pfizer-oltások miatt kialakult káoszra.
Címkép: Markovics Z. Kristóf - szmo.hu
2021. április 30.

hirdetés

Mint azt mi is megírtuk, óriási káosz alakult ki a Pfizer-oltás miatt a kórházaknál, több helyen is hosszú sorokban várnak az emberek az oltásra.

A káosz azután alakult ki, hogy reggel kiderült, mára Pfizer-oltásra is lehet időpontot foglalni az online rendszeren keresztül. Orbán Viktor a reggeli rádióinterjújában közölte, hogy erre hetekig nem lesz lehetőség a 16-18 évesek oltása miatt. Péntek reggel 8 órától lehetett volna időpontot foglalni, viszont mire ténylegesen megnyílt volna a lehetőség, az online időpontfoglaló oldal már össze is omlott.

A kialakult helyzetre több ellenzéki politikus is reagált.

"Sejteni lehetett, hogy ez lesz, ha a politikai lózungok pufogtatása helyett csak egy kicsit jobban odafigyelne a kormány az emberekre, akkor a mai tömegjelenetek, a regisztrációs rendszer összeomlása igazán elkerülhető lett volna"

- fogalmazott Karácsony Gergely a Facebook-oldalán írt posztban.

hirdetés

A főpolgármester azt is hozzátette:

"Valójában ezt hívják kormányzásnak: az odafigyelést, a pontos tervezést és szervezést, a belátás és az együttműködés képességét".

Karácsony szerint pont "a maihoz hasonló kényelmetlenségektől és bosszúságtól lehetne megóvni az embereket, ha a kormány elfogadná az önkormányzatok segítségét, és több európai ország példájára tömeges oltópontokat hoznánk létre, akár a stadionokban, van belőlük elég."

"Itt az ideje, hogy a kormány visszavegyen a pökhendi stílusból, és némi önkritika után a szervezésre kezdene koncentrálni végre. Az önkormányzatok továbbra is készen állnak, hogy segítsenek"

- zárta posztját a főpolgármester.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szintén a Facebookon reagált a helyzetre.

"Hatalmas a káosz, a hétvégi focimeccsek és a júniusi Eb-mérkőzések érdekében ma egy „Oltásra Éhezők Viadala” zajlik: a Tábornok bejelentette, hogy van Pfizer (de a jövő héten már nem lesz), a regisztrációs rendszer összeomlott, hatalmas sorok állnak az oltópontokon"

- fogalmazott a posztban, és azt is hozzátette: "ezt is csak a magyarokkal merik büntetlenül megcsinálni (mert megengedjük)".

A Demokratikus Koalíció arra szólította fel pénteken a kormányt, hogy mostantól minden nap lehessen a koronavírus elleni nyugati vakcinákra regisztrálni - írja az MTI.

A DK szóvivője online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy

a kabinet pár óra alatt bebizonyította, hogy a magyarok nem oltásellenesek, hanem egyszerűen csak olyan vakcinát szeretnének kapni, amiben megbíznak.

Barkóczi Balázs közölte, ezt mutatja, hogy amikor egyetlen napra lehetővé vált a Pfizer-vakcinák foglalása, akkor az erre szolgáló honlap az első órában összeomlott a túlterhelés miatt. A politikus úgy fogalmazott:

"ugyanakkor szégyen, hogy ez a lehetőség is csak azért adódott, mert a miniszterelnök focirajongó, és szeretné már kinyitni a stadionokat", amit az oltottak számához kötött.

Kanász-Nagy Máté, az LMP társalelnöke a Facebook-oldalán úgy fogalmazott:

"Erős hét lett ez Miniszterelnök Úr! Kedden kilopja a haveroknak az állami vagyont, csütörtökön bejelenti, hogy átverés volt az egész, pénteken pedig tanúbizonyságot tesz totális alkalmatlanságáról".

Az LMP társelnöke azt is hozzátette, hogy a rendszer nem először omlott össze, a kórházak előtt kígyózó sorokban pedig olyanok is vannak, "akik krónikus betegséggel várják a talán számukra egyetlen alkalmas oltást és olyanok is, akik a második oltásukra, időpontra érkeztek. Mindnyájan a szerencsére vannak bízva, jut-e vajon a vakcinából?"

"Tudja miniszterelnök úr, egy ország vezetését, egy pandémia kezelését nem lehet a szerencsére bízni. Az emberek többsége után önnek is be kell látnia, alkalmatlan az ország és a járvány kezelésére. Azonnali lemondásra szólítjuk fel"

- zárja posztját Kanász-Nagy Máté.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk