hirdetés

HÍREK

Hadházy feljelenti az ügyészséget, mert Simonka Györgyöt nem tették előzetesbe

A képviselő szerint a Simonka-ügy vádiratának bevezetőjében maga az ügyészség írja le, hogy „bizonyítékai voltak, hogy Simonka megpróbált nyomozókat lefizetni, tanúk és gyanúsítottak vallomását befolyásolni, megváltoztatni és bizonyítékokat eltüntetni”.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 18.

hirdetés

Hadházy Ákos független képviselő nem mást, mint a vádat képviselő ügyészséget jelenti fel hivatali visszaélés és bűnpártolás miatt a Simonka-ügy kapcsán - derül ki a politikus friss posztjából, amit a 444 szúrt ki.

Hadházy azt kifogásolja, hogy a politikus bizonyítottan befolyásolni próbálta az eljárás kimenetelét, ám ennek ellenére szabadlábon védekezhet, vagyis akár újra próbálkozhat hasonlóval. Simonka György és 32 társa ellen végül idén augusztusban nyújtott be vádiratot a Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben elkövetett,

különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt a Fővárosi Törvényszéken.

Hadházy azt mondja, hogy a Simonka-ügy kezébe került vádiratának bevezetőjében maga az ügyészség írja le, hogy “bizonyítékai voltak, hogy Simonka megpróbált nyomozókat lefizetni, tanúk és gyanúsítottak vallomását befolyásolni, megváltoztatni, bizonyítékokat eltüntetni.” Szerinte ezek alapján a politikus előzetes letartóztatása lett volna indokolt.

Ehhez képest amikor Szabó Szabolcs független képviselő idén februárban azt kérdezte a Házban a legfőbb ügyésztől, hogy Simonka miért nem került előzetesbe, Polt Péter azt válaszolta neki, hogy mert “nem álltak fenn a büntetőeljárásról szóló törvény által meghatározott feltételek”.

hirdetés

Hadházy közösségi oldalán így fogalmaz:

"Én sem értem, de Polték váratlanul egészen egyértelmű, megdönthetetlen bizonyítékot szolgáltattak saját maguk ellen a Simonka-ügy vádiratában. A jogászaim nem is értik, hogy tudtak ekkorát hibázni. Mást nem tehetek, megteszem a feljelentést hivatali visszaélés és bűnpártolás miatt,

csak azt nem tudom, ki fog dönteni egy ilyen nyomozásról: itt látszik meg, milyen trükkösen megoldás, hogy az ügyészség úgymond független, valójában senki nem felügyeli a tevékenységüket."


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk