hirdetés

HÍREK

Habsburg György lehet a következő párizsi nagykövet

Az Index információi szerint az osztrák–magyar kettős állampolgárságú arisztokratát hétfőn hallgatja meg az Országgyűlés külügyi bizottsága, és szakmai aggályok aligha merülnek fel vele szemben.
Címkép: MTI/Marjai János - szmo.hu
2020. december 13.

hirdetés

Az utolsó magyar trónörökös fia, Habsburg György diplomata, újságíró lesz Magyarország következő párizsi nagykövete

- írja több diplomáciai forrásra hivatkozva az Index.

A lap információi szerint az osztrák–magyar kettős állampolgárságú arisztokratát hétfőn hallgatja meg az Országgyűlés külügyi bizottsága, és szakmai aggályok aligha merülnek fel a jelölttel szemben.

Habsburg György egy másik arisztokratát, Károlyi Györgyöt válthatja majd a párizsi képviselet élén: a grófi család tagja 2015-ben lett ott a magyar nagykövet.

Habsburg Ottó 55 éves fia 1996 óta tölt be különböző diplomáciai pozíciókat, a lap információi szerint rendkívüli utazó nagykövetként dolgozott, és a Magyar Olimpiai Bizottság érdekeit képviselte külföldön.

hirdetés

A lap azt is megjegyzi, Habsburg György tavaly a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tartott előadásában beszélt arról, hogy a külügyi feladatai mellett médiaérdekeltségeit is megtartotta.

"Semmilyen párt tagja nem leszek, mellette folytatni akarom a médiában végzett munkámat, illetve semmilyen fizetséget nem kapok"

- fogalmazott a diplomata.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk