/hirek/gulyas-gergely-szerint-biztonsagosak-lehetnek-a-budapesti-telt-hazas-focimeccsek/
hirdetés

HÍREK

Gulyás Gergely szerint biztonságosak lehetnek a budapesti telt házas focimeccsek

A miniszter elmagyarázta azt is, a szóbeli érettségiket miért nem tartják meg.
hirdetés

A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter számos korlátozás feloldását jelentette be 4 millió beoltott felett. A kormány szerint ezt a számot már pénteken elérhetjük.

A Telex kérdésére Gulyás elmondta, hogy a futball EB magyarországi mérkőzéseit (jelen állás szerint egyedül hazánkban) telt ház előtt fogják megtartani. Szerinte ez nem jelent biztonsági kockázatot,

hiszen Magyarországon addigra mindenki be lesz oltva, külföldről pedig negatív PCR-teszttel lehet majd belépni az országba.

A lap kérdésére, hogy telt házas focimeccsek mellett jóval kevesebb ember mellett lezajló szóbeli érettségit miért nem lehet tenni, Gulyás azt válaszolta: az összes szakmai szervezettel teljes volt az egyetértés, hogy csak az írásbeli érettségikre kerüljön sor. Ennek nemcsak a járvány elleni védekezés az oka, hanem a tavaly lebonyolított érettségi is emellett szól: nem szeretnék, ha az idén vizsgát tevők más elbírálásban részesülnének, mint a tavaly csak írásban érettségizettek.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk