/hirek/gulyas-gergely-aprilisban-mindenkeppen-nyitnak-a-vendeglatohelyek-teraszai/
hirdetés

HÍREK

Gulyás Gergely: Áprilisban mindenképpen nyitnak a vendéglátóhelyek teraszai

Ugyanakkor hozzátette, hogy „a jövőre vonatkozó minden prognózis bizonytalan” a járvány miatt.
hirdetés

"Nehéz kérdés. Azt merném ma mondani, hogy áprilisban mindenképpen" - mondta Gulyás Gergely egy online fogadóórán, amit Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármesterrel és Fürjes Balázzsal tartottak, írja az atv.hu.

A kancelláriaminiszter arról beszélt, hogy

áprilisban már lehet ebédelni egy étterem teraszán, de hozzátette, hogy “a jövőre vonatkozó minden prognózis bizonytalan” a járvány miatt.

Arra a kérdésre, hogy miért rendezünk a korlátozások alatt is nemzetközi sporteseményeket, Gulyás Gergely azt válaszolta: így is sok rendezvényt le kellett mondani, amiket pedig megrendeznek, azokat zárt kapuk mögött tartják meg.

A vakcinaszállítmányokkal kapcsolatban elmondta: összességében “a kínaiak a legszorgalmasabbak”, az oroszok és a Pfizer "nagyjából a szerződés szerint teljesítettek”, a Moderna keveset szállít és bizonytalanul, “de még mindig sokkal jobb, mint az AstraZeneca, amelyik a már bejelentett adagok számából is jelentősen visszavesz újra és újra. Ők többszázres elmaradásban vannak a szerződéshez képest. Van ezzel kapcsolatban sok nehézség" - tette hozzá.

Butaságnak nevezte, hogy Manfred Weber szerint az “európai szolidaritás megszegése” a kínai és orosz vakcinák beszerzése. Arról is beszélt, hogy a Magyarországon beadott vakcinák kicsivel több mint a fele keleti vakcina.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk